Stornoway - Tales from Terra Firma (2013)

Pop / Folk
Label: 4AD

1. You Take Me as I Am (5:10)
  2. Farewell Appalachia (5:12)
  3. The Bigger Picture (3:59)
  4. (A Belated) Invite to Eternity (6:02)
  5. Hook, Line, Sinker (5:16)
  6. Knock Me on the Head (3:46)
  7. The Great Procrastinator (4:39)
  8. The Ones We Hurt the Most (5:31)
  9. November Song (3:43)
avatar van coldwarkids
Zo erg benieuwd naar! Eerste album was geniaal mooi!

avatar van RoyDeSmet
Eerste single 'Knock Me On The Head' klinkt alvast erg leuk!
Live versies van The Bigger Picture en You Take Me As I Am vind ik ook erg mooi!

avatar van RoyDeSmet
Hier is een akoestisch optreden waar ze 8 van de 9 nieuwe nummers spelen!
Stornoway play Sounds from a Room on Vimeo

06 Knock Me on the Head
07 Hook, Line, Sinker
08 The Great Procrastinator

avatar van coldwarkids
Tomas86 heeft gestemd terwijl hij niet gelekt is. Op hasitleaked.com staat het duidelijk bij. Haatstem dus, omdat hij niet van Stornoway houd?

nu wel te vinden

avatar van RoyDeSmet
Ik luister nu snel 'You Take Me As I Am', maar ik moet zo weg dus meer dan dit eerste nummer kan ik nu nog niet beoordelen. Ik vind het wat te 'plastic' klinken, en iets te gejaagd. Chaotisch.
De rustige, akoestische versie vind ik mooier. In die sessie was het mijn favoriete nummer!
Misschien moet ik gewoon nog even wennen.

avatar van RoyDeSmet
Ik heb inmiddels ook de rest beluisterd. Ik moet helaas concluderen dat mijn gevoel voor de rest van het album hetzelfde is als voor You Take Me As I Am. Erg gehaast. De extra instrumenten vind ik vaak ook erg nep klinken. De magie van Stornoway van het eerste album is hier ver te zoeken.

avatar van coldwarkids
Jammer zeg. Na het meesterwerk Beachcomber's Windowsill had ik heel veel verwacht van Stornoway's tweede album. Het is helaas geen 2de meesterwerk geworden maar hun eerste 'gedrocht'. Ik hoop dat ik het mis heb en dat het een groeier blijkt te zijn.

avatar van Thomas86
@coldwarkids, geen haatstem, heb de plaat voor de aankomende editie van Lust For Life Magazine moeten recenseren en had dus een promo cd ter beschikking.

Oke ik snap hem.

avatar van RoyDeSmet
Ik ben van 2 sterren, via 2,5 sterren, naar 3 sterren gegaan.
Ik kan het album inmiddels wat meer waarderen. Zoals eerder gezegd zijn de nummers gewoon goed en leuk.
Het is de productie waar ik me eerder -en nog steeds, zei het in mindere mate- aan stoorde. Een kleine voldoende is voor dit album op zijn plaats.

avatar van Lura
Wat krijgt dit album hier een lage waarderingen, zeg. Volgens mij zijn de songs van een zéér hoog niveau, die onder je huid kruipen.

avatar van RoyDeSmet
Ik ben benieuwd wat jij het voor cijfer zou geven, Lura
Ik weet niet of je het vorige album ook kent, maar door dat album waren mijn verwachtingen voor dit album erg hoog. Door de productie werd ik in eerste instantie afgeleid van de mooie songs, maar uiteindelijk ben ik de nummers wel erg gaan waarderen. Ik ben dan ook van twee sterren naar drie sterren gegaan.