Siebenbürgen - Delictum (1999)

Zweden
Label: Napalm

1. Delictum (1:06)
  2. Majesties Infernal (5:24)
  3. Storms (7:43)
  4. Thou Blessed Be by Night (5:04)
  5. As of Sin (6:33)
  6. Levande Begravd (10:19)
  7. Thy Sister Thee Crimson Wed (8:09)
  8. Opacitas (Queen of the Dark) (6:54)
  9. A Dream of Scarlet Nights (10:08)
  10. Oculus Malus (8:11)
leuk blackmetal album.maar kan lang niet tippen aan noorse blackmetal scene

africalove
siebenburgen is een van die metal bands die al jaren lang degelijke black/gothic albums uitbrengt met deze als een van de betere.

avatar van Gerards Dream
Behoorlijke metal paaat uit Zweden. Muziek straalt van meet af aan een duistere en opzwepende sfeer uit. Zit dus meteen in een omgeving van onheil en verdoemenis, het lijkt wel of de wereld vergaat. Het leeuwendeel wat op dit album is te horen is muziek waar tempo inzit. Het binnenleven van het oor heeft een zware kluif aan. De zanger is heerlijk aan het grunten en de dame die te horen is heeft een fijne stem. Naarmate het album vordert lijkt het wel of de muziek grimmiger wordt. Het levert een gevoel op van er is geen weg terug meer. In de muziek zit gelukkig nog voldoende variatie om deze tocht goed te doen verlopen. Door al die aangrijpende sferen is het album sneller aan mij voorbijgetrokken dan mij lief is. De productie van het geheel is goed te noemen.