Anvil - Speed of Sound (1999)

Canada
Label: Massacre

1. Speed of Sound (3:43)
  2. Blood in the Playground (3:39)
  3. Deadbert Dad (3:55)
  4. Man Over Board (2:36)
  5. No Evil (5:28)
  6. Bullshit (3:25)
  7. Matress Mambo (5:23)
  8. Secret Agent (3:54)
  9. Life to Lead (4:05)
  10. Park That Truck (6:04)
avatar van Kronos
Na het zien van de film, The Story of Anvil, eens wat albums gaan beluisteren die ik nog niet kende van deze bijzonder sympathieke band uit Canada.

Deze bevalt mij al meteen prima. Het beproefde recept levert hier een zwaar en snel aambeeld op. Wederom strakke nummers, knap drum- en gitaarwerk.

avatar van Germ
Germ (crew)
Ik heb de film ook gezien Kronos, en ik ben nogal onder de indruk.

Ongeveer een jaar geleden heb ik Anvil aan het werk gezien in de Gloppe in Leeuwarden. De Gloppe is een alternatief kroefje met een zolder waar af en toe bands spelen. Ik was verbaasd dat Anvil, een band met een legendarische naam, in een zaal als de Gloppe speelde maar het was echt een top optreden.

Na het zien van de film, wat echt Spinal Tap in het kwadraat is maar meer ontroerend dan hilarisch, heb ik echte sympathie gekregen voor deze hardwerkende mannen. Het deed me dan ook goed om dit nieuwsbericht te lezen! Anvil On A Roll As Film Hits Theaters - billboard.com

avatar van Kronos
Inderdaad leuk om te lezen, Germ. Bij het album Forged in Fire staan er ook al wat berichten over de film en de gevolgen ervan.

avatar van B.Robertson
Speed of sound opent voortreffelijk. De rest van de cd bevalt me ook wel.