Moloko - Things to Make and Do (2000)

Dance / Electronic
Label: Echo

1. Radio Moscow (0:24)
  2. Pure Pleasure Seeker (6:30)
  3. Absent Minded Friends (4:45)
  4. Indigo (5:34)
  5. Being Is Bewildering (4:07)
  6. Remain the Same (3:40)
  7. Drop in the Ocean (1:58)
  8. Dumb Inc. (4:27)
  9. The Time Is Now (5:20)
  10. Mother (4:46)
  11. It's Your Problem (1:04)
  12. It's Nothing (5:20)
  13. Bingo Massacre (0:25)
  14. Somebody Somewhere (5:42)
  15. Just You and Me Dancing (1:13)
  16. If You Have a Cross to Bear You May as Well Use It as a Crutch (2:56)
  17. Keep Stepping (0:21)
  18. Sing It Back [Boris Musical Mix] (9:18)
  19. Sing It Back [DJ Tommy 'Timmy' Mix] * (9:01)
ontzettend cool album dit, samen met 'statues' het coolste dat moloko heeft gemaakt gedaan! Deze is wat afwisselender en heeft meer weirde geluidjes maar 'statues' is weer veel sfeervoller en consistenter........

met onze vriend benni eens... wat een top plaat is dit

Statues is over het algemeen net ietsje beter als deze, maar ik moet zeggen dat tegen The time is now en de Sing it back remix geen enkel nummer van Statues is opgewassen.

Statues vind ik wat constanter. Dit album doet me aan een rokerige club denken.
Prima cd, alleen heeft het me nooit echt heel goed weten te pakken.
Een paar lekkere uitschieters daargelaten.....

The time is now is een heel mooi nummer

Imagine.
Radio Moscow erg leuke intro.

Pure Pleasure Seeker leuk nummer alleen te lang daarom eentonig.

Absent Minded Friends ook weer een leuk nummer met genoeg bliebjes.

Indigo een van de beste nummers van het album, klinkt gewoon erg lekker.

Being Is Bewildering rustiger maar goed nummer.

Remain the Same gewoon een prachtig nummer.

A Drop in the Ocean mooi nummer maar een beetje te kort.

Dumb. inc begint erg leuk maar is te eentonig.

The time is now matig nummer, klinkt te simpel.

Mother aardig nummer maar springt er niet echt uit.

It's Yout Problem leuke beat maar wel erg kort.

It's Nothing matig nummer, te sloom/saai.

Bingo Massacre leuk tussendoortje.

Somebody Somewhere swingend met leuke bliebjes.

Just You And Me Dancing kort maar wel leuk.

If You Have a Cross to Bear You May as Well Use It as a Crutch weer iets 'ruiger' met geweldige vreemde geluidjes, jammer dat het zo kort lijkt.

Keep Stepping weer een leuk tussendoortje.

Sing It Back het laatste en beste nummer, ruim 9 minuten genieten

Al met al een leuk album, Jammer is dat veel leuke nummers zo kort duren terwijl de mindere nummer weer langer duren. Gelukkig staan er maar weinig matige nummers op en overheersen de leukere nummers.

Things To Make And Do: * * * */*

avatar van Castagnette
Ik ben erg blij dat ik door kennissen op Moloko geattendeerd werd. Ze raadde mij aan om dit album eerst te beluisteren en ik moet zeggen dat ze gelijk hadden, dit is echt het betere werk van Roisin Murphy en co. Pure Pleasure Seeker, Absent Minded Friend, Indigo en The Time is Now zijn voor mij de ultieme dansbare tracks.

avatar van MichelDumoulin
Genre-aanduiding is niet helemaal correct, lijkt me.

avatar van Ramonr
Pure Pleasure Seeker 6,5 minuten lang een zelfde saxofoon en toch is hij na 6 minuten nog erg lekker. Daarnaast vind ik de zang van dit nummer erg lekker.

Absent Minded Friends Redelijk fijn nummer, die piano klinkt er erg lekker in.

Indigo Swingend nummer, met een heerlijk tempo, wordt na verloop van tijd wel lichtelijk saai...

Being Is Bewildering Fantastisch nummer. Vrijwel perfecte harmonie tussen de heldere zang van Róisín en de muziek. Eén van de beste nummers van het album.

Remain the Same Tikkeltje eentonig, maar toegegeven, wat een fantastische zin: Chance my Name I Remain the Same. Het klopt gewoon.

A Drop in the Ocean Liefelijk, maar leuk liedje met aardige tekst.

Dumb. inc Wordt soms een beetje eentonig, maar het einde (waarbij de piano in het nummer komt) is zo heerlijk.

The time is now Goddelijk nummer. Wat een heerlijke spanning wordt hier opgebouwd, na elk couplet weer een nieuw instrument erbij. Heerlijke bas, fijne strijkers, vooral de strijkers aan het einde zijn prachtig. De Forever more van TtMaD.

Mother Lekker ritme en heerlijk refrein die perfect op het ritme aansluit. Prima nummer.

It's Nothing Vond dit nummer in eerste instantie helemaal niets. Maar na een keer of 20 luisteren wordt deze toch wel erg mooi. Voelt misschien wat misplaatst op dit album, maar dit nummer is prachtig om zijn eenvoud.

Somebody Somewhere Lekker vrolijk nummer, vooral de couplette klinken lekker op de muziek.

If You Have a Cross to Bear You May as Well Use It as a Crutch Briljant nummer, niets meer en niets minder.

Sing It Back Val achterover en blijf 9:20 minuten liggen genieten van deze muziek. Wat is dit toch een fantastisch nummer met die heerlijke gitaarsolo van vele minuten aan het einde. Favorieten stukje is wel rond 5:40 waarop het nummer heerlijk losbarst.

Weer een knap staaltje muziek wordt hier gemaakt. Hoewel ik Statues toch íets beter vind, is dit ook een topalbum.

avatar van PEN15
Ik kan me niet helemaal vinden in de complimenteus geschreven reviews. Wel een klein pluspuntje voor mother en de leuke platenhoes.

Improvision
The Time is Now blijft toch wel een geweldig nummer.

avatar van heartofsoul
Niet zo lang geleden meegenomen uit een kringloopwinkel. Ik kende slechts Statues en bezit ook wat werk van Roisin Murphy, en die albums bevielen me wel. Ook dit album viel goed bij mij. Pure Pleasure Seeker vond ik gelijk bij eerste beluistering sensationeel, en vanaf dat moment kan het eigenlijk niet meer stuk. Wel denk ik dat deze mix van pop en dance bij mij vooral 's zomers goed aanslaat, dus over zo'n vijf maanden ga ik nog weer eens luisteren. Maar voorlopig verdwijnt de cd op het plankje met geslaagde nieuwe aankopen.

avatar van luigifort
Destijds in 2000 gekocht. De band leren kennen via een studiegenoot met het album daarvoor. Al lang niet meer geluisterd eigenlijk. Beste songs voor mij zijn: Absent Minded Friends, It's Nothing en The Time Is Now.

avatar van m@rcel_a
Dit album heb ik deze week herontdekt doordat in de serie Kin een nummer van de band langskomt. Toch wel een erg lekker album.