Mount Moriah - Miracle Temple (2013)

Folk / Rock
Label: Merge

1. Younger Days (3:03)
  2. Bright Light (2:54)
  3. Eureka Springs (4:47)
  4. I Built a Town (3:34)
  5. White Sands (2:57)
  6. Connecticut to Carolina (3:59)
  7. Rosemary (3:25)
  8. Swannanoa (3:58)
  9. Miracle Temple Holiness (4:47)
  10. Union Street Bridge (3:18)
  11. Those Girls (2:32)
  12. Telling the Hour (5:23)
avatar van Ducoz
Dit album van Mount Moriah ziet er veel belovend uit.
Spannende hoes, spannende band naam en als klap op de vuurpijl ook nog een misterieuze album titel.
Dat zou toch niet meer fout kunnen gaan?

De verpakking is mooi, de muziek is ook mooi maar kent geen uitdaging.
Dit zal een lekker plaatje zijn voor op een warme zomeravond, of voor tijdens een feestje als de aandacht niet vol op de muziek gefocusd is. De vergelijkingen gaan lichtjes op met Alabama Shakes, maar veel raakvlakken hebben beide artiesten niet.

We krijgen een mix van folk, pop, rock blues en country te horen. Maar alles wordt lauw geserveerd als of het op een te laag pitje heeft gestaan. De mogelijkheden zijn er wel degelijk maar die worden niet benut en dat zorgt eigenlijk voor een saai plaatje.

Wat nog even gezegd mag worden is dat 'I Buit A Town' en 'White Sands' toch klasse nummers zijn, ookal ontbreekt ook hier het vuur waarvan op de hoes een overvloed aan is.

avatar van erwinz
Grappig hoe mensen een plaat totaal verschillend kunnen ervaren. Ik ben juist gegrepen door de muziek van Mount Moriah. Ingetogen muziek, maar wel ingetogen muziek met een rauw gitaarrandje. En dan ook nog eens een zangeres van wereldklasse.

Met Alabama Shakes heeft het inderdaad niets te maken. Denk eerder aan Cowboy Junkies meets Mazzy Star.

Lees mijn volledige recensie pop:
De krenten uit de pop: Mount Moriah - Miracle Temple - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van Zwaagje
Net ontdekt. Leuke afwisselende muziek. Geen hoogvlieger, maar aangenaam. De zang (prachtig) en de gitaar georiënteerde maken dit een mooie plaat. Voorlopig 3 sterren, maar mogelijk wordt het een groei briljantje.