Joan Armatrading - The Shouting Stage (1988)

Label: A&M

1. The Devil I Know (4:14)
  2. Living for You (4:15)
  3. Did I Make You Up (3:47)
  4. Stronger Love (5:09)
  5. The Shouting Stage (5:30)
  6. Words (3:48)
  7. Innocent Request (3:10)
  8. Straight Talk (4:04)
  9. Watch Your Step (3:59)
  10. All a Woman Needs (5:02)
  11. Dark Truths (2:09)
Fan van J.A. sinds haar EP How Cruel met het pakkende Rosie. Vooral haar ballads zijn voor mij altijd het beluisteren waard. Ook op deze plaat staan weer een paar lekkere tracks, favorieten de ballads Stronger Love en The Shouting Stage

avatar van potjandosie
na een aantal mindere "pop rock" albums maakte Joan Armatrading met "The Shouting Stage" een verrassend sterk album. minder rockend en minder vol geproduceerd dan een aantal voorgangers werd dit 1 van haar betere albums uit de 80's. meer ingetogen en "laid back" waarbij haar songs wat meer ademen en beter tot hun recht komen.

de fraaie opener "The Devil I Know" met zijn blues/jazz accenten zet meteen de toon, gevolgd door het in dezelfde stijl gespeelde "Living For You" met de fraaie trompet klanken van Guy Barker. "Did I Make You Up" met het herkenbare gitaarspel van Mark Knopfler, "Words" dat enigszins wordt ontsierd door de lelijke "keys" en "Straight Talk" met lichte reggae/calypso invloeden en een heerlijke sax overtuigen eveneens.

van de 4 ballads steken het intens gezongen, klein gehouden "Stronger Love" prachtig ingekleurd met piano en sax accenten en "The Shouting Stage" met de geweldige baslijnen van Pino Palladino en wederom Mark Knopfler op gitaar er boven uit. de overige 2 "All a Woman Needs" en de afsluiter "Dark Truths" bekoren helaas iets minder.

met 10 merendeels bovengemiddeld goede songs is "The Shouting Stage" het beluisteren meer dan waard. de hierboven genoemde bonus track "Innocent Request" ontbreekt op mijn cd uitgave van dit album.

onder de sessiemuzikanten bevinden zich Phil Palmer/Mark Knopfler (guitars), Pino Palladino (bass) bekend van zijn werk met o.a. John Mayer, Dire Straits toetsenist Alan Clark en drummers Mark Brzezicki (Big Country), Dave Mattacks (Fairport Convention) en Manu Katche (o.a. een verleden met Peter Gabriel en Sting).

Album werd geproduceerd door Joan Armatrading en opgenomen in haar thuis studio Bumpkin

All songs written and arranged by Joan Armatrading

avatar van RonaldjK
Veel albums die je beschrijft hadden nog geen (fatsoenlijke) beschrijving, potjandosie. Alleen daarom al zijn je nachtelijke stukken goed!
Zoals dit album, dat in 1988 de Nederlandse albumlijst haalde. Joan Armatrading had/heeft in Nederland dus wel degelijk een redelijk omvangrijke groep liefhebbers.