Men at Work - Contraband (1996)

Alternatieve titel: The Best of

Australiƫ
Label: Columbia

1. Who Can It Be Now? (3:21)
  2. Down Under (3:41)
  3. It's a Mistake (4:32)
  4. Hard Luck Story (3:42)
  5. Still Life (3:49)
  6. Underground (3:03)
  7. Upstairs in My House (4:01)
  8. I Like To [Live] (4:25)
  9. High Wire (3:00)
  10. Maria (4:34)
  11. Be Good Johnny (3:34)
  12. Dr. Heckyll & Mr. Jive (4:37)
  13. Overkill (3:44)
  14. Man with Two Hearts (3:55)
  15. Snakes and Ladders (3:17)
  16. Down by the Sea (6:49)
avatar van Eppers
Down Under blijft een van de allerbeste popliedjes ooit.

avatar van dazzler
CONTRABAND
of een band van down under.
Goed voor 8 singels, 3 albums en 2 nummer 1 hits.

Tracks 1, 2, 6, 11 en 16 zijn van hun sterk debuut Business As Usual (1981).
Who Can It Be Now, Down Under en Be Good Johnny waren de singels.

Tracks 3, 7, 8 (hier in een live versie), 9, 12 en 13 zijn van Cargo (1983).
Overkill, It's a Mistake en Dr. Heckyll & Mr. Jive waren singels.

Tracks 4, 5, 10, 14 en 15 zijn van Two Hearts (1985).
De singels waren Maria en Man With Two Hearts (alleen in Australië).
De andere singel Everything I Need ontbreek echter.

De albumtracks zijn niet alijd de beste keuzes, vind ik.
Zo zijn nummers 4 en 8 moeilijk te pruimen.

avatar van Paulus_2
Dr. Heckyll & Mr. Jive, Overkill, It's a Mistake and Down Under zijn mijn favoriete tracks. Gaaf dat Down by the Sea er ook bij staat. Hard Luck Story, The Longest Night en Shintaro staan er weer niet op. Zo is het altijd wat met Best Of compilaties. Deze verzamelaar geeft desalniettemin een goed beeld van waarom Men At Work een van de meest toonaangevende bands van de 80-er jaren was,

4.5 ster geef ik hem.

avatar van vigil
Het is een leuke band met 1 megahit en nog 2 piepkleine hitjes. Verder heeft de groep 3 albums uitgebracht waarvan de 3de door niemand is opgemerkt dus om ze nu "en van de meest toonaangevende bands van de 80-er jaren" te noemen is wellicht wat veel eer voor deze sympathieke mannen.

avatar van Paulus_2
Hmm foutje, Hard Luck Story staat er wel op... Niet zo bie, klinkt als een afgekeurd nummer van Midnight Oil.

Toonaangevend kun je zijn zonder het aantal uitgebrachte CD's maatgevend te laten zijn, vigil.
Men At Work was als een van de weinige bands in staat, om liedjes te schrijven die in je hoofd vast gingen zitten. Ook nu nog onderga je een AHA erlebnis als een van hun hits op de radio voorbij komt. Ongeveer zoals dat ook gebeurd als je weer een ABBA hit hoort.
Sympathiek? Zeker te weten, niet voor niets wordt Down Under beschouwd als het 2e volkslied van Australië.

Interne troubles braken de band voortijdig op.

Ik weet niet wat het is, maar elke keer als ik muziek, welk nummer dan ook, van deze band hoor krijg ik zo'n zonnige vakantie bestemming gevoel. Niet buitengewone moeilijkdoenerij maar gewoon heerlijke relaxte songs, en dat kan voor mij ook een goed punt zijn om een band een hoge puntenscore te geven. Want laten we eerlijk wezen, muziek is ook een stukje stemmingmakerij.