Nazareth - Cinema (1986)

Label: Vertigo

1. Cinema (4:41)
  2. Juliet (4:09)
  3. Just Another Heartache (5:04)
  4. Other Side of You (3:45)
  5. Hit the Fan (3:36)
  6. One from the Heart (4:24)
  7. Salty Salty (3:48)
  8. Whiteboy (5:09)
  9. A Veterans Song (5:30)
  10. Beggars Day [BBC Live Version] * (4:11)
  11. Cocaine [BBC Live Version] * (3:55)
  12. Party Down [BBC Live Version] * (4:13)
  13. This Month's Messiah [BBC Live Version] * (5:23)
  14. This Flight Tonight [BBC Live Version] * (4:03)
  15. Bad Bad Boy [BBC Live Version] * (4:45)
  16. Teenage Nervous Breakdown [BBC Live Version] * (4:18)
avatar van Brutus
Dit is een aardig album van Nazareth, vooral de laatste 2 nummers zijn Top.
Daarin tegen zijn Cinema en Salty Salty niet om aan te horen.

avatar van Arjan Hut
Beetje veel naar ZZ Top geluisterd, maar lang zo goed niet als Eliminator.

avatar van B.Robertson
In 2011 leukte Salvo het album op met een reeks livebonustracks van de BBC. Dat is dan de derde variant aan bonustracks die ik tegenkwam. In 2018 een losse uitgave op digipak want die uit 2011 was een gezamenlijke uitgave met The Catch waarvan ik nadien geen losse heruitgaven meer tegenkwam. Maar die duikt tweedehands nog wel eens op als LP. Die live-uitvoering van Party Down staat in elk geval als een huis. De elektronica wordt opgestart, de gitarist schudt moeiteloos die lekkere solo's uit zijn mouw en men breidt er een fatsoenlijk eind aan dat ik denk had dat studio ook gedaan. Daarna het beste van The Catch, This Month's Messiah, en ervoor en erna ouder repertoire - najaar '84 opgenomen.

Al met al geen compliment voor Cinema dat de bonustracks meer dan doorslaggevend zijn voor mij en de rest mooi meegenomen, of ook weer niet daar de nodige tracks me niet bijzonder kunnen bekoren. A Veterans Song is goed en Hit the Fan een lekker beuknummer dat ook op tal van compilaties staat. Just Another Heartache vrij redelijk en Other Side of You wel leuk en de rest doet het 'm niet echt voor mij. Beknopt CD-boekje ook met alleen wat songwriters en productionele info.

Titelnummer roept de zanger die titel maar wat als refrein, klapt er niet echt in, en Juliet vind ik een bralnummer met zo'n typische AOR/classic rock-sound en One from the Heart week, om enig ongenoegen toe te lichten. Dan is de toon eigenlijk ook wel gezet.