Lee Gamble - Diversions 1994-1996 (2012)

Electronic
Label: PAN

1. Pandemonium Institute (2:13)
  2. Emu (5:22)
  3. M25 Echo (3:17)
  4. Razor (1:59)
  5. Helicopter (2:15)
  6. Digbeth (2:28)
  7. DTI (4:10)
  8. 3, 4 Synthetics (0:31)
  9. Dollis Hill (3:01)
  10. Rufige (1:32)
tuktak
De prijs voor beste conceptalbum van het jaar gaat zonder twijfel naar Lee Gamble. Lee Gamble heeft zijn favoriete jungletapes uit de kast gehaalt en alleen de stukje zonder beats (breakdowns) uit de mixen geknipt en aan elkaar geplakt. Even simpel als doeltreffend, want het geeft een kijk op de junglesound vanuit een hoek zoals je het nog niet hebt ervaren.
Bijna ambientachtig, duidelijke structuren zijn er dan ook eigenlijk niet te vinden. Overgangen zijn ook lang niet feilloos, een combinatie die de plaat doet vrijwaren van overdreven pretenties. Vooral een ode in bijzondere vorm.
Op veel websites in de top 2012, op 1 bij Boomkat, op 13 bij RA.

avatar van T.O.
Ja, deze wil ik ook nog wel horen. Leuk idee, die tussenstukjes en intro's zijn voor mij vaak ook wel heel typisch voor oude jungle, ook al hoor je de echte kenmerken (drum en bas) op dat moment juist niet.

Laatste twee tracks verwijzen naar 4 Hero en Goldie neem ik aan.