Antipop Consortium - Antipop vs. Matthew Shipp (2003)

Alternatieve titel: Antipop Consortium vs. Matthew Shipp

Hip-Hop / Jazz
Label: Jazz Fudge

1. Places I've Never Been (3:21)
  2. Staph (5:39)
  3. Slow Horn (3:10)
  4. A Knot in Your Bop (4:03)
  5. Svp (5:19)
  6. Coda (3:23)
  7. Stream Light (3:41)
  8. Monstro City (3:05)
  9. Real Is Surreal (3:09)
  10. Free Hop (7:13)
is deze eigenlijk ergens te koop?

eindelijk te pakken kunnen krijgen.
onder het motto 'hip hop is the new jazz' werkt het trio van APC samen met een jazzmuzikant (matthew shipp, eerste keer dat ik van hem hoorde eerlijk gezegd).
het idee is in ieder geval interessant, maarals niet-jazz liefhebber slaagt dit album me wat tegen. af en toe kom ik wel in de 'groove', maar meestal zijn de nummers wat saai uitgewerkt en passen de rhymes, die overigens eentonig klinken, niet bij de muziek.
ik ga het nog wel een luisterbeurt geven, maar voorlopig 2 1/2 *
het is miss wel interessant voor de jazz liefhebber.

avatar van Onderhond
Hip-hop meets jazz onder electronic gecatalogeerd. Scherp weer

avatar van BoordAppel
Heb er maar hiphop/jazz van gemaakt.

avatar van Shelter
ik vind het eerder hiphop meets electronic dan jazz.
Toegegeven die electronic is wel jazzy...
Al met al zeer fijn cd-tje --> 3,5

thejazzscène
Geweldig telkens die samenwerkingen met Matthew Ship. Ik leerde hem eerst kennen toen hij samenwerkte met William Parker en Joe McPhee op een album van Dj Spooky. Heerlijk dat rechtlijnige/ strakke elektronische (maar toch analoog aanvoelend) en die akoestische klanken die daartussen rollen. Schitterende resultaat met een ongehoorde funky flow erin levert dat op.