Son Volt - Honky Tonk (2013)

Country / Roots
Label: Rounder

1. Hearts and Minds (3:48)
  2. Brick Walls (2:12)
  3. Wild Side (3:00)
  4. Down the Highway (4:00)
  5. Bakersfield (2:10)
  6. Livin' On (3:37)
  7. Tears of Change (2:55)
  8. Angel of the Blues (4:06)
  9. Seawall (3:23)
  10. Barricades (3:42)
  11. Shine On (3:38)
avatar van IntoMusic
Tijdje geleden (4 jaar om preceis te zijn) dat we iets hebben gehoord van Jay Farrar en bandleden. Zeer benieuwd en lees hier meer over het album.

avatar van Renoir

Ik klik me suf, maar vind alleen de song Hearts and Minds (die wel erg lekker klinkt)...

avatar van Renoir
Renoir schreef:

Maar een dag later lukt het wel! Een fijn album dat vooral het country-gezicht van Son Volt belicht. En daar is niks mis mee.

avatar van tee
tee
Sfeervol, rust en tijdloos zijn de trefwoorden. Met inderdaad een country-gezicht (Renoir) van deze bijzondere band. De stem van Jay Farrar kan me wel bekoren.

Ik hoop hier toch ook wel een beetje de rock van Trace in terug te horen, maar als ik luister naar het niet onaardige American Dust, zijn dat de verkeerde verwachtingen en dat is toch wel jammer misschien? Ben benieuwd.

Edit: oké, niets voor op de dag, ik hoor het al. Deze ga ik vanavond nog eens proberen met een stevige whisky erbij.

avatar van IntoMusic
Ja, ik vind dit weer oudewets Son Volt. Heerlijke Country/Rock en de sound is erg herkenbaar. Helaas wel wat kort albumpje, maar de repeat is snel gevonden.

avatar van matiasros
Ik had ook gehoopt dat het net zoals Trace een mix van rock en country zou worden. Hierop is het puur country, wat overigens zeker niet slecht is. Recensies zijn wel heel erg positief.

avatar van frolunda
Dromerige Country plaat waarvan de éénzijdigheid zowel de sterkte als de zwakte is.Ligt eraan in welke omstandigheden je de plaat draait.