Spektr - Cypher (2013)

Frankrijk
Label: Agonia

1. Hermetism (1:22)
  2. Teratology (9:39)
  3. The Singularity (8:14)
  4. Solitude (1:40)
  5. Antimatter (6:09)
  6. Solve et Coagula (2:42)
  7. Cypher (11:15)
  8. Decorporation (1:15)
  9. Le Vitriol du Philosophe (3:35)
avatar van Don Cappuccino
Teratology is inmiddels te horen op de Soundcloud-pagina van het label en dat bevalt me zeker. Onheilspellende black metal-riffs met jazzy passages. Ik ben benieuwd naar het complete album.

avatar van AOVV
Hm, toch een hoop interessante releases wat betreft black metal in het begin van dit jaar. Wat mij erg blij maakt, natuurlijk.

avatar van Don Cappuccino
Net voor de eerste keer gehoord en dit is verdomd goed. De 45 minuten vlogen voorbij, het voelt eigenlijk ook aan als een nummer. De riffs zitten stevig geworteld in de black metal van de jaren '90 terwijl de drums op sommige momenten zelfs jazzy en funky te noemen zijn. Spektr zet een sfeer neer die psychedelisch genoemd kan worden zonder dromerig te klinken of shoegaze te gebruiken zoals vele genregenoten op dit moment doen. De samples worden zeer goed gebruikt en zijn sfeerverhogend. Deze ga ik denk ik wel kopen.

Ik vond de afsluiter een beetje op een hele verknipte versie van Kukl van Sólstafir lijken, dus ze heb ze naast elkaar afgespeeld. Paste eigenlijk heel goed bij elkaar.