menu

Paco de Lucía - Almoraima (1976)

mijn stem
3,86 (21)
21 stemmen

Spanje
Wereld
Label: Philips

  1. Almoraima (Bulerias) (5:27)
  2. Cueva del Gato (Rondena) (5:45)
  3. Cobre (Sevillanas) (3:12)
  4. A La Perla de Cadiz (Cantinas) (4:29)
  5. Ole (Jaleos) (4:21)
  6. Plaza Alta (Solea) (6:15)
  7. Rio Ancho (Rumba) (4:32)
  8. Llanos de Real (Minera) (3:38)
totale tijdsduur: 37:39
zoeken in:
avatar van bawimeko
3,5
Met dit album begin een interessante fase in Paco' s muzikantenleven en de flamenco in het algemeen. Hij had samengespeeld met Al di Meola en begon met andere bezettingen te experimenteren. De meeste tracks zijn nog redelijk traditioneel, maar Paco's gitaarspel wordt steeds beter!

avatar van Chungking
4,0
Erg fijne cd, wederom ongelofelijke kwaliteit qua gitaarspel en prachtige lyrische composities. Je moet af en toe de oren spitsen om jezelf ervan te overtuigen dat er maar één gitaar in het spel is (behalve bij Rio Ancho dan, daar zijn het er wel twee).

Mn favorieten zijn Cueva del Gato, Ole (dat begin), Plaza Alta (dat laatste deel!) en Rio Ancho, dat de basis vormde voor Mediterranean Sundance van Al Di Meloa (op Elegant Gypsy).

Gast
geplaatst: vandaag om 17:00 uur

geplaatst: vandaag om 17:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.