Paco de Lucía - Cositas Buenas (2004)

Spanje
Wereld
Label: Blue Thumb

1. Patio Custodio (Bulería) (4:46)
  2. Cositas Buenas (Tangos) (4:27)
  3. Antonia (Bulería Por Soleá) (6:30)
  4. El Dengue (Rumba) (4:05)
  5. Volar (Bulería) (5:33)
  6. El Tesorillo (Tientos) (4:41)
  7. Que Venga el Alba (Bulería) (4:13)
  8. Casa Bernardo (Rumba) (4:14)
Heel interessante flamenco-plaat, waarbij Paco de Lucia's virtuositeit ruim tentoon gesteld wordt. De zang gaat door merg en been, vooral waar meerdere mannen samen zingen. Het geklap maakt het plaatje compleet en vervangt eventueel slagwerk (in andere stijlen dan) volwaardig. Mijn eerste album van Paco, en wellicht niet het laatste.

avatar van bawimeko
Ik beschouw mezelf sinds een jaar of twintig een De Lucia-fan, maar deze cd vond ik nogal teleurstellend. Er zijn albums waar Paco beter gitaar speelt (Siroco, Castro Marin) en waarop beter wordt gezongen (Solo quiero Caminar). Verder vind ik het een wat rommelige productie.

avatar van TJN
TJN
Ik vind dit album geweldig. Dit is voor mij één van de mooiste muzieksoorten en wat mij betreft is Paco de best levende gitarist ter wereld. Heerlijk om 's avonds op te zetten en te genieten van de Spaanse sferen bij een haardvuur. Spannend, dreigend, melancholiek maar trots en sterk.