Paco de Lucía - Zryrab (1990)

Spanje
Wereld
Label: Verve

1. Soniquete (Bulerias) (7:36)
  2. Tio Sabas (Tarantas) (5:04)
  3. Chick (3:46)
  4. Compadres (Bulerias) (5:16)
  5. Zyryab (6:16)
  6. Canción de Amor (4:21)
  7. Playa del Carmen (Rumba) (4:28)
  8. Almonte (Fandangos) (5:30)
avatar van bawimeko
Een beetje een rare cd. Er staan een paar erg sterke tracks op (Tio Sabas, Zyryab), maar door de productie krijg je het idee dat je naar een compilatie zit te luisteren. De informatie op de cd-hoes is erg summier en onjuist. *** 1/2

avatar van TJN
TJN
In het begin vond ik dit de minste van die in mijn verzameling maar gaandeweg doet ie niet meer onder en staat het album bij mij op gelijkwaardig zeer betamelijke hoogte met de andere fantastisch mooie albums die hij uitgebracht heeft. Het is juist de goede productie die maakt dat ik regelmatig de avond vul met onder andere deze cd.

Het concert dat hij in december in Eindhoven gaf heb ik voorbij laten gaan, de entree was 65 euri, zet ik liever ff een mooi plaatje van 'm op.

avatar van bawimeko
TJN schreef:

Niet geheel terecht; het concert evenaarde voor mij de kwalitieit van zijn eerste "moderne" sextet (van Solo Quiero Caminar en Live...One Summer Night). Als het goed is verschijnt er binnenkort een nieuw album van de Maestro!

avatar van TJN
TJN
Caramba, dat is goed nieuws! Paco! Olé!