Pere Ubu - St. Arkansas (2002)

Avant-Garde / Pop
Label: Glitterhouse

1. The Fevered Dream of Hernando DeSoto (2:45)
  2. Slow Walking Daddy (4:52)
  3. Michele (3:11)
  4. 333 (3:59)
  5. Hell (5:12)
  6. Lisbon (3:30)
  7. Steve (2:49)
  8. Phone Home Jonah (2:39)
  9. Where's the Truth (3:26)
  10. Dark (9:16)
avatar van fatima
Zomaar weer opeens een hele sterke Ubu, met prijsnummer Dark en het prachtige Slow walking daddy. Geen zoveelste routineklusje, maar voegt zeker weer iets extra's toe aan het monument dat Ubu zo langzamerhand is.

6 stemmen?????? Kom op MuMe-ers!

avatar van Paap_Floyd
Ja ja, ik kom al. Het ding staat al een poos op mijn pc te verstoffen. Moet er nog steeds eens naar luisteren. Helaas is deze plaat niet de enige

k.grubs
Onbegrijpelijk dat er zo weinig liefhebbers van David Thomas / Pere Ubu hier zijn. Geniale muzikant(en). Maar na Tenement year was het voor mij opeens afgelopen met de liefde. Deze en Pennsylvania staan stof te vangen, wat erna komt heb ik niet eens meer. Misschien nog eens live gaan kijken, want dat was altijd een belevenis.

Aquila
Wie weet heb je gelijk over dat het onbegrijpelijk is dat er zo weinig liefhebbers zijn, maar wat OOK onbegrijpelijk is, is dat alles na The Tenement Year bij jou stof staat te vangen.

Ray Gun Suitcase, Pennsylvania én deze St. Arkansas zijn zonder meer briljant en behoren tot hun beste werk (The Tenement Year trouwens ook). Tussen de latere zitten oko mindere albums, maar de drie ik noem zijn absoluut onmisbaar voor de Ubu-fans!!!

k.grubs
Ray Gun Suitcase heb ik ook nog staan en ik heb zelfs Cloudland nog op vinyl zag ik vanmiddag. Ik ga weer eens luisteren.

avatar van dix
dix
Na The Tenement Year is Pere Ubu een iets poppier koers gan varen met als resultaat een serie radiofriendly deuntjes. Maar dat is na The Story of my Life wel opgehouden ...

Ray Gun Suitcase heeft briljante momenten, ik sla Pennsylvania nog wat hoger aan. Hun laatste Why I Hate Women werd nogal slecht ontvangen, maar mij viel ie toch mee.

Aquila
Klopt wel inderdaad dat direct na Tenement Year er een aantal albums kwam Cloudland etc dat wel tot de mindere behoren. Maar ze zijn sterk terug gekomen.