La Maschera di Cera - Le Porte del Domani (2013)

Italiƫ
Label: AMS

1. Ritorno dal Nulla (8:40)
  2. La Guerra dei Mille Anni (4:30)
  3. Ritratto di Lui (2:50)
  4. L'enorme Abisso (5:46)
  5. Ritratto di Lei (4:49)
  6. Viaggio Metafisico (3:44)
  7. Alba Nel Tempio (4:23)
  8. Luce Sui Due Mondi (5:11)
  9. Alle Porte del Domani (5:21)
avatar van Papartis
Dit album is ook in een Engels talige versie bekend.
Blauwe hoes en de titel is: The Gates of Tomorrow.
Voor degene die de hoes vinden lijken op een andere hoes: DIt klopt. Dit album is een soort vervolg op het album van Le Orme - Felona e Sorona (... Het art-work is gedaan door dezelfde artiest als het album van Le Orme: Lanfranco.

De Italiaanse versie wordt over het algemeen veel beter gewaardeerd dan de Engelse versie.

avatar van Brunniepoo
Merkwaardig concept, een vervolg maken op een album van een ander (het origineel eindigt dan ook met Ritorno al Nulla). Verder is het wel vrij goed gedaan. Het album is wel wat meer ingetogen maar de sfeer klopt toch redelijk goed met die van het origineel.

Muzikaal is dit album wat meer dwarsfluit en wat minder orgel dan Felona e Sorona maar de dwarsfluit is dan ook een van de onderscheidende kenmerken van La Maschera di Cera.