Hanoi Rocks - Self Destruction Blues (1982)

Finland
Label: Geffen

1. Love's an Injection (3:23)
  2. I Want You (3:15)
  3. Cafe Avenue (3:23)
  4. Nothing New (3:19)
  5. Kill City (4:27)
  6. Self Destruction Blues (2:45)
  7. Beer and a Cigarette (3:22)
  8. Whispers in the Dark (3:34)
  9. Taxi Driver (4:13)
  10. Desperados (4:00)
  11. Problem Child (2:02)
  12. Dead by X'mas (2:58)
avatar van horrorfreak7
Ik moet eerlijk zijn, toen ik las dat het alleen maar b-sides etc. waren totaal geen verwachting van dit album..

Maar ik ben toch even goed verrast, ik denk dat dit 'album' zelfs 1 van mijn favorieten is van Hanoi Rocks.

Jammer alleen van Self Destruction Blues, ik heb echt helemaal niks met dat nummer, maar voor de rest geweldige nummers zoals Desperados, Cafe Avenue, Love's an Injection en natuurlijk Dead by Xmas.

avatar van Germ
Germ (crew)
horrorfreak7 schreef:

Nooit geweten dat dit een kliekjes album is. Heb deze altijd beschouwd al regulier album, en het doet daar qua songmateriaal ook niets voor onder!

buizen
Na het album Oriental Beat werd toenmalig drummer Gyp Casino ontslagen en werd met de aantrekking van vervanger Razzle de altijd als klassiek beschouwde line-up voor Hanoi Rocks bereikt: Michael Monroe, bassist Sam Yaffa, gitaristen Nasty Suiicide en Andy McCoy en drummer Razzle.
Op dit 'kliekjesalbum' zijn de drumpartijen nog niet van Razzle dus, wel staat ie op de hoes.
Self Destruction Blues laat horen hoe Michael Monroe de mondharmonika beheerst, zoals ie ook een aardig deuntje saxofoon speelt.
Taxi Driver maakte jarenlang steevast bij concerten deel uit van de setlist. Ook Beer And Cigarette is een van de vele aanstekelijke songs die live zo goed uit de verf komen (kwamen). Na de release van dit album ging de band voor het eerst op toernee door Azie, met name Japan: de eerste stap naar een opbouw van een enorme schare cultfollowing fans in the far east!
En wie zien wij 30 jaar later in de band van Michael Monroe tegenwoordig de live-podia onveilig maken, samen met die andere bandgypsys? Juist: Sam Yaffa
3,5 sterren voor dit album.