Exodus - Impact Is Imminent (1990)

Label: Capitol

1. Impact Is Imminent (4:19)
  2. A.W.O.L. (5:44)
  3. The Lunatic Parade (4:14)
  4. Within the Walls of Chaos (7:45)
  5. Objection Overruled (4:34)
  6. Only Death Decides (6:07)
  7. Heads They Win (Tails You Lose) (7:43)
  8. Changing of the Guard (6:49)
  9. Thrash Under Pressure (2:38)
avatar van c-moon
Ik heb maar twee Exodus-platen, beiden op ouderwets vinyl, in huis, "Bonded By Blood" en deze "Impact Is Imminent". Ik vind het beide hoogvliegers in het Trash Metal genre! Bonded By Blood is ruwer, terwijl deze "Impact" is gepolijster klinkt... mijn favoriet ook trouwens..

Het titelnummer "Impact Is Imminent" is direct zeggen waar het op staat: het trekt je meteen loeiend hard in de rest van het album, dat naar mijn bescheiden mening geen echt dieptepunt bevat. "AWOL" !! "The Lunatic Parade".. "Within The Walls of CHaos", "Objection Overuled".. het regent hoogtepunten op plaatkant 1, en dat gaat rustig (neen; erh.. NIET RUSTIG) door op plaatkant 2 met "Only Death Decides"... enzomeer...

Toch staan mijn favorieten vooral op plaatkant 1

Goh.. Ik moet dringend deze LP (en ook Bonded By Blood) dringend eens op CD aanschaffen!

avatar van c-moon
En vandaag kwam de Cd-versie aan via de snail-mail

avatar van HammerHead
De enige vroege Exodus plaat die ik niet ken. Staat al wel heel lang op de luisterlijst, maar niet erg hoog.

Van het oudere Exodus werk kan ik je trouwens ook Fabulous Disaster aanraden c-moon. Die klinkt nog net wat volwassener als het debuut, vind ik.

HammerHead schreef:

Yep, Fabulous Disaster is een héél goed album.. Heb recent mijn Exodus collectie wat aangevuld, eerst - met toen een concertje van de heren in het vooruitzicht - met "Fabulous Disaster", de 'nieuwe' "shovel headed kill machine", "pleasures of the flesh" en de cd-versie van "bonded by blood". En sinds vandaag dus ook "impact is imminent" én "Tempo of the Damned"...

avatar van Kef
Kef
Prima Exodus album in het verlengde van Fabulous Disaster.

Dweezle13
John tempesta(drums), behoort op dit album onder meer bij de grote,denk aan dave lombardo(slayer),gene hoglan(death).
De fantastische vocalen ook op dit album zijn veelzijdig aan de geschoeide leest van de constitente,sauza,die laat horen dat hysterie en krankzinnigheid samen gaan.
Met volle overgave gaat men veel vuldig voort borduren op voorgaande albums:pleasures of the flesh,fabuleus disaster en force of habit.

Vooral het dodelijk,agressieve,gitaarwerk van,rick hunolt/gary holt(die eindelijk dan ook eens een dvd,tyd geleden uitgebracht had met diversegitaar- clinicks e.d.),laat horen dat de chemie niet verloren gaat met flamberend vuurwerk/gitaarwerk-
Dat dit een herhalings-oefening van eerdere albums zou moeten zijn maakt geen ruk uit,dit heeft kloten...,en dit komt absoluut van een andere planeet.

Het sublieme,objection overruled,only death decides,within the walls of chaos,allemaal uitschieters van een band die in topvorm is.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik vind dit geen hoogvlieger, over de voorgangers heb ik mijn mening al gezegd maar eerlijk is eerlijk, niettegenstaande de muzikale vakmanschap van de heren verveel ik me soms steendood bij dit album en denk ik "hoelang nog"? Eén grote uitzondering is het voorlaatste nummer Changing of the Guard dat me uitstekend bevalt. Voor het eerst steekt me ook de zang tegen: zo monotoon en soms zo uit de pas met de muziek ofwel hoor ik het slecht. Pas op, zo negatief als ik het zeg, bedoel ik het niet maar dit album bevalt me niet.

Vind dit toch wel een sterk album, het is niet zo goed als de voorgangers, maar het is zeker de moeite waard om te beluisteren.
Zitten een paar ijzersterke riffs bij zoals die van het titelnummer en A.W.O.L, de rest is ook wel te pruimen.
Tot nu toe nog geen 1 zwak album van Exodus gehoord, enige album dat ik nog nooit geluisterd heb is het album dat hierna komt.

avatar van hellboy123
Goed album, maar net iets minder dan de de vorige (Fabulous Disaster). Vooral de eerste 2 nummers, titelnummer en A.W.O.L., zijn aanraders.

avatar van gigage
Zeg je metal en 1990, grote kans dat je één van de vele thrash metal albums op je oren hebt. Het vierde album van Exodus opent met de titelsong die hier ook de meeste favo-stemmen krijgt. Nou, dat beloofd niet veel goeds. Steve Souza kan nog geen zangnoot vasthouden en lacht dat zelf graag weg. De tweede song is al niet veel beter en ik denk dat er een snel einde komt aan deze luisterbeurt....yep.

avatar van ZAP!
Op de een of andere manier moet ik er telkens weer een beetje in komen met Exodus / Zetro, maar dan gaat het ook goed loos. 'Changing of the Guard'... [aanbid-smiley]

Grappige hoes.

avatar van Wolfmother
Tot nu toe is Exodus met Souza geen hoogstaande, maar wel erg leuke thrash.

1. Bonded by Blood
2. Fabulous Disaster