Great White - Great Zeppelin (1998)

Alternatieve titel: A Tribute to Led Zeppelin

Label: Axe Killer

1. In the Light (6:06)
  2. Living Loving Maid(She's Just a Woman) (3:30)
  3. Ramble On (5:12)
  4. Since I've Been Loving You (6:44)
  5. No Quarter (8:04)
  6. Tangerine (3:06)
  7. Going to California (4:11)
  8. Thank You (4:37)
  9. D'Yer Maker (4:45)
  10. All My Love (6:12)
  11. Immigrant Song (2:21)
  12. When the Levee Breaks (6:52)
  13. The Rover (6:00)
  14. Stairway to Heaven (8:34)
avatar van vielip
Fantastisch eerbetoon aan de meesters! Normaal gesproken hou ik niet zo van albums met een dergelijk concept maar Great White maakt er iets heel moois van! De songkeuze is ook er spannend. Ze kiezen niet alleen voor de klassiekers maar ook wat relatief obscurer werk als DÝer maker, All my love, The rover and Tangerine. De stem van Russel lijkt niet superveel op die van Plant maar hij zingt het bijzonder goed op z'n eigen manier.

Ozric Spacefolk
Is deze niet eigenlijk gewoon live opgenomen?!?

avatar van vielip
Volgens mij wel ja. Ik moet trouwens terugkomen op mijn opmerking omtrent dat de stem van Russel niet op die van Plant zou lijken. Dat lijkt ie name wél! Met name in de rustige nummers denk je soms echt dat je Plant hoort zingen.

avatar van Metalhead99
Inderdaad live opgenomen. Volgens de wiki pagina tijdens een optreden in Santa Ana, Californië in december 1996. Na Living Loving Maid roept Jack Russell echter Merry Christmas Bakersfield. Aangezien ik er toch wel een beetje vanuit ga dat Russell wel wist in welke stad hij zich bevond denk ik dat dit om live opnames van een concert in Bakersfield gaat. Een prima live album trouwens. Jack Russell zingt live net zo goed als op de studio platen (toch wel iets unieks) en met name gitarist Mark Kendall zet ook een erg sterke prestatie neer. Een betere ode aan Led Zeppelin is bijna niet meer mogelijk denk ik.

avatar van Metalhead99
Ik vind trouwens Russell's stem helemaal niet zo op die van Plant lijken. Hij geeft hierdoor toch een eigen gezicht aan de covers.

avatar van Brutus
Fantastisch album.