Hawkwind - Choose Your Masques (1982)

Label: Active

1. Choose Your Masques / Dream Worker (10:29)
  2. Arrival in Utopia (5:47)
  3. Utopia (3:02)
  4. Silver Machine (4:21)
  5. Void City (6:48)
  6. Solitary Mind Games (3:58)
  7. Fahrenheit 451 (4:48)
  8. The Scan (1:02)
  9. Waiting for Tomorrow (3:46)
  10. Silver Machine * (7:25)
  11. Psychedelic Warlords * (4:54)
Kingsnake
Metal-gerichte plaat.
Niet echt lekker psychedelisch en de drums lijken wel geprogrammeerd. De solo's zijn wel lekker maar Huw is ook een waanzinnige gitarist.

Hier staan twee remakes van Silver Machine op (waarom) die wel disco-dansvloer versies lijken door de belachelijke drumbeat.

Deze plaat is niet geheel kut, maar is niet een favoriet van mij.

Ozric Spacefolk
Wel lekker spacey.

Deze plaat is erg bezwerend door de wat geprogrammeerd aandoende drums. De gitaarpartijtjes zijn wel erg lekker.

De drumpartijen van Griffiths zijn ook inderdaad vervangen door drumloops en geprogrammeerde drums.
Je kan dan ook wel zeggen dat deze plaat door het trio Brock/Bainbridge/Lloyd-Langton is uitgebracht.

Dit albums is weer eens geinspireerd door SF-schrijver Moorcock, en hij schrijft ook enkele teksten. Alsook Nik Turner.

De eerste twee nummer vormen een geheel en dat doen Arrival in Utopia en Utopia ook. Dus de eerste helft van de plaat is lekker episch.