Jack Day - The First Ten (2013)

1 stem

Folk / Blues
Label: Bucketfull Of Brains

1. I Often Think of You (3:44)
  2. Just a Little Time (4:26)
  3. Birdsong (3:54)
  4. Snow and Sleet (3:24)
  5. Isn't It Strange (2:37)
  6. No One Moves Like You (4:21)
  7. Shadows in the Sun (3:39)
  8. If This Song Were More to Sing (3:59)
  9. I Have Been Conveyed (2:41)
  10. It's a Girls World (5:05)
avatar van Joshua68
Door een recensie op Realrootscafe deze zojuist leren kennen. Debuutalbum van deze jonge singer/songwriter. Moet zeggen, maakt best wel indruk na twee luisterbeurten. Ga deze dit weekend nog maar eens goed beluisteren. Hendrik68 misschien iets voor jou om te beluisteren?

Hendrik68
Even een paar nummers beluisterd, klinkt veelbelovend. Kom er later op terug. Dank voor de tip.

Hendrik68
Ik heb dit album van Jack Day beluisterd en het is inderdaad een aardig album geworden. Wel een paar kanttekeningen. Het album begint veelbelovend, maar het tempo blijft gedurende het hele album wel een beetje hetzelfde. Er zit weinig variatie in en zijn stem kan voor het volgende album ook wel wat peper gebruiken. Ik hou zoals bekend niet van gefluister, althans niet een heel album lang. En de term blues die ik op basis van de genre typering had verwacht mag de volgende keer wel iets meer naar voren komen. Best wel veel aan te merken eigenlijk, maar toch luistert het wel prettig weg door het ontspannen geluid. Aangezien Engelse singer songwriters zich nogal eens bedienen van allerlei niet terzake doende tierelantijntjes was ik aangenaam verrast door de soberheid van het album. Ik ben benieuwd of Day de volgende stap weet te maken.