Nat King Cole - Mona Lisa (1949)

Jazz
Label: A3

1. Darling Je Vous Aime Beaucoup (3:12)
  2. It's Crazy But I'm in Love (2:20)
  3. The Sand and the Sea (2:36)
  4. Crazy Rhythm (1:57)
  5. Thou Swell (1:35)
  6. The End of a Beautiful Friendship (3:44)
  7. It's Only a Paper Moon (2:11)
  8. You Stepped Out of a Dream (1:38)
  9. Sombody Loves Me (2:15)
  10. Mona Lisa (2:48)
  11. Cuba (3:03)
  12. To the End of the Earth (2:16)
  13. Autumn Leaves (2:49)
  14. Route 66 (2:57)
  15. When You're Smiling (1:42)
  16. Unforgettable (2:45)
In zijn tijd was Nat King Cole waarschijnlijk een hoogvlieger, maar heden ten dage is dit eigenlijk 'not a big deal'... Gewoontjes dus.

avatar van Kos
Kos
Zijn stem is natuurlijk wel ongeëvenaard.

Ongeëvenaard lijkt mij zeker niet het juiste woord. Ik zou hem eerder omschrijven als aangenaam, zacht en warm...
Wel leuk om te horen bij enkele nummers is dat de mensen uit de bol gaan als ze door hebben welk nummer het is (het is dus een live-cd), wat 55 jaar later nog steeds gebeurd.

Kos schreef:
Zijn stem is natuurlijk wel ongeëvenaard.

Zoniet een van de beste mannelijke vocal jazz vertolkers aller tijden.

avatar van HiLL
Het valt me op dat er sowieso weinig van deze man op de site staat en dat de beste man toch wel ondergewaardeerd wordt....? Ik vind die stem werkelijk prachtig. Het is hier en daar wat oudbollig misschien, maar de man heeft toch een unieke stem.

Heb even een clipje van het prachtige Autumn Leaves geplaatst.

avatar van LeRoi
KLASSIEKER, deze plaat. Staan geweldige mooie nummers op deze langspeler (Unforgettable, Route 66, Autumn Leaves, Mona Lisa, enz.) van deze onvoorgetelijke zanger en icoo uit de muziekhistorie!

N.b.
Ik neem aan dat een ieder zijn of haar mening wel plaatst in het 'tijdsperspectief' (jaren '40 !!!) waarin deze muziek het levenslicht zag.