The Velvet Underground - Another View (1986)

Label: Verve

1. We're Gonna Have a Real Good Time (2:59)
  2. I'm Gonna Move Right In (6:34)
  3. Hey Mr. Rain [Version I] (4:45)
  4. Coney Island Steeplechase (2:31)
  5. Ride into the Sun (3:28)
  6. Guess I'm Falling in Love [Instrumental] (3:33)
  7. Hey Mr. Rain [Version II] (5:31)
  8. Ferryboat Bill (2:17)
  9. Rock and Roll (5:15)
chocoloco
hey mr rain is pure magie, je betreedt een nieuwedimensie

avatar van Schizophrenia
Ik vind dit album meer een waardeloze poging om nog meer geld te verdienen aan de velvet underground. 'm Gonna Move Right In is wel een lekkere jam en Hey mr rain is ook wel oké. Dat neemt niet weg dat het gewoon demo's zijn de meeste zonder stem. Dus het blijft in mijn ogen toch echt uitmelkerij!

Stijn_Slayer
Ik vind het wel gaaf, maar het heeft niet het niveau van de studio albums. Maar de echte liefhebber zal dit denk ik wel waarderen.

Dwangbuis
Fijne verzameling minder bekend werk van de VU. Helaas heeft het weinig echte muzikale waarde en is het voor de rest opgevuld met alternatieve studioversies (Rock and Roll, Guess I'm Falling In Love...). Te kort en eigenlijk een beetje te onnozel om een hoge score te krijgen.

Duidelijk minder dan het overige werk van deze (overigens geniale) groep. I'm Gonna Move Right In is ronduit slecht, de rest waaronder Mr Rain redelijk goed te doen.

avatar van RuudC
Hmm, dat ik deze twee compilaties die vijftien jaar na de opnames pas verschijnen met 3,5* zou beoordelen, had ik zo snel niet verwacht. Ook niet dat Another View nipt de favoriet zou worden. Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat er vaak niet gezongen wordt. Een psychedelische bluesjam als I'm Gonna Move Right In is dan erg smakelijk. Het experimentele karakter komt hier ook weer terug en dan is TVU toch wel op z'n best. Hey Mr. Rain (tweede versie) is best interessant. Ferry Boat Bill is ook te gek en van Ride Into The Sun kan ik erg genieten. Soms slaat het experimenteren weer wat door. Niet zo erg als op White Light / White Heat, maar wel op een manier dat het niet meer prettig luisteren is. De eerste Hey Mister Rain heeft een zeurende achtergrondtoon. Dat soort momenten zijn er overigens maar weinig. Verrassend aangenaam dit.

Eindstand:
5. Loaded
6. Squeeze
7. White Light/White Heat

avatar van lennert
Van de twee albums die postuum zijn uitgebracht wat mij betreft verreweg de beste. Ik hoor hier weer wat rauwe experimenten en daarmee ook beduidend interessantere nummers dan op VU het geval was. Helemaal beide uitvoeringen van Hey Mr. Rain bevallen erg goed. Ook het afsluitende Rock and Roll is een prima track. De psychedelica zit weer wat terug en de songs hebben over het algemeen ook een kop en staart. Zelfs Reed's zang is erg behoorlijk. Jammer dat er niet iets meer origineel materiaal op staat en het geheel iets consistenter klinkt, dan was het helemaal top geweest. Alsnog een aangename verrassing en een goed idee geweest om deze twee toch nog even mee te nemen!

Eindstand:
6. Squeeze 2*
7. White Light/White Heat 1*
Eindstand: 2,86*

avatar van IMPULS
Andere lijst...White Light/White Heat stampt je volledig op je smoel. Dit is darkness in de diepste spelonken van je geest.Dit is beklemming.
WL/WH is een sprookje van teer.

Mijn stand:
1. White Light/White Heat
2. The Velvet Underground
3. The Velvet Underground & Nico
4. Loaded
5. VU
6. Another view
Squeeze is geen VU meer.

Een verrassende kijk in de keuken van deze topband. Niet altijd even goed, maar al met al zeer smakelijk.