Michael Jackson - Ben (1972)

Pop / Soul
Label: Motown

1. Ben (2:44)
  2. Greatest Show on Earth (2:48)
  3. People Make the World Go Round (3:15)
  4. We've Got a Good Thing Going (2:59)
  5. Everybody's Somebody's Fool (2:59)
  6. My Girl (3:08)
  7. What Goes Around Comes Around (3:33)
  8. In Our Small Way (3:39)
  9. Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day (3:21)
  10. You Can Cry on My Shoulder (2:39)
Prachtig liedje op de soundtrack van de rattenfilm.

Volgens mij heeft hij het ook nog bij de Oscars gezongen.

Damn, is dat Michael Jackson op de cover?
Wat een haar... Wat een huid...

avatar van Yak
Yak
Bizar he? Vergelijk dat eens met deze foto.

jaja al heel vaak gezien en van alles over gehoord..hij maakt ook nog muziek..en goed! niet zo zeveren over wat hij in zn prive leven doet. laat hem lekker zn gezicht verbouwen.die vent is heel zijn jeugd mishandeld en heeft nooit vrienden gehad en gespeeld met lego en shit..hoe kan je dan normaal zijn!? beetje respect aub..hij heeft heel veel goeds gedaan vergeet dat niet!

avatar van FunkyMonk
Hij is mishandeld, én hij staat al te dansen vantoen hij een jaar of 10 was. Je moet eens bedenken wat een impact die media en bekendheid op een kind heeft. Ik heb wel medelijden met hem...

avatar van SirNoodle
Als er 1 persoon is die je echt enkel moet beoordelen op de muziek, en niet op alles wat er rondhangt, dan is het wel Michael Jackson.

Dit album vind ik behoorlijk goed, maar tranentrekker Ben heeft me nooit echt kunnen bekoren, en is dus een valse noot op dit album. Middelmatig daardoor...

avatar van Steez
Die valse noot ben ik absoluut niet met je eens. Het nummer doet me niet iets bijzonders ofzo, maar ik vind het wel ontzagwekkend dat een kereltje van 10 met zo'n dijk van een stem dat nummer zingt.

avatar van Madjack71
Nog nooit ever iemand zo''n prachtig nummer horen zingen over een rioolrat.
Ben is een klassieker en nog steeds een dijk van een song.
De film heb ik ook ooit nog eens gezien op een wel heel slechte video.

avatar van Madjack71
Aangenaam album met dat typische Motown geluid van Berry Gordy. De composities doen geen aardbevingen teweeg brengen, maar liggen wel prettig in het gehoor.
De cover van My Girl is niet slecht gedaan. Wat opvalt is wat een performer hij toen al was. Voor een 13 jarig jochie legt hij er al heel wat soul in. Het stroomt er als het ware vanzelf uit, of is er ingeslagen.
Bijna niet voor te stellen dat hij van zijn 50 jaren er ruim 40 in de muziekbusiness heeft gespendeerd.

ik zoek het nummer 'Ben' op youtube. wel gezongen toen hij jong was.

avatar van MJ_DA_MAN
Kon je die nou echt niet vinden?

avatar van Jorge-E
Misschien woont Gerre in België en kan hij die dus net als ik niet bekijken.

People Make the World Go Round vind ik een aanrader!
En My girl is ook erg mooi.

avatar van principal2000
Goed album en dan heb ik het niet alleen over de titeltrack. Er staan hier meerdere ondergewaardeerde nummers op. Tijdens zijn vele tributes hoor ik helaas voornamelijk werk van de Jackson 5 en vanaf Off The Wall. De periode ertussenin wordt te weinig gewaardeerd.

Pieter Paal
principal2000 schreef:

Deze van Michael heb ik ook nog in mijn platenkast staan, evenals al het werk met zijn broers in Jackson Five/The Jacksons.
'Off the wall' vind ik pas echt zijn eerste volwassen album.
Michael heeft Nederland regelmatig bezocht, maar is hij echt ooit op de wallen in Amsterdam geweest?

avatar van principal2000
@ Pieter Paal: wat versta je onder volwassen? Ik vind Off The Wall als popalbum namelijk wel zijn eerste echte klassieker en hij klinkt daar ook voor het eerst echt puber af. Maar de muziek uit de periode daarvoor vind ik zeker wel de moeite waard. Iets minder pop en meer het geluid van r&b/motown en uiteraard hoor je nog echt dat hier een kind / pubertje zingt, maar wel goede albums (en in mijn ogen dus onderbelicht).

Lacoste
Mooie cd van Michael!
Uiteraard de titelsong 'Ben' waar denk ik alles al over gezegd is: Fenomenaal!
Andere favorieten zijn 'People Make The World Go Round' My Girl & In Our Small Way! De andere nummers zijn ook erg mooi!

Van mij 4****

Human Nature
Michael Jackson - Ben (1972)

Een goed halfjaar na het uitkomen van het 1e album, wordt het 2e soloalbum op de markt gebracht, 'Ben' Alleen al de gelijknamige single ging meer dan 1.000.000 keer over de toonbank en werd de 1e nummer 1 hit voor Michael Jackson als soloartiest. 'Ben' was ook het enige nummer van dit album dat als single is uitgebracht. Het nummer was de soundtrack van de film 'Ben'.

Michael schreef zijn nummers nog niet zelf. Op dit album hebben Stevie Wonder [Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day], Smokey Robinson [My Girl] en Berry Gordy [You Can Cry on My Shoulder] een nummer geschreven. Van dit album zijn inmiddels meer dan 5.000.000 exemplaren verkocht.

Mijn persoonlijke favoriet op dit album is 'You Can Cry on My Shoulder' een nummer dat echt dagen lang in mijn hoofd kan rond vliegen. Dit album is ook één van de weinige solo albums uit die tijd die nog gewoon in de winkel te koop is. Dus ik zou zeggen sla je slag.

avatar van ThePrinceOfPop
Een hele mooie album die hartverscheurend begint. Van 1972 tot 2010 geen 1 procent van zijn krachten verloren.

avatar van UmindC
Ik vind dit album toch wel wat gedateerd.

avatar van Arrie
Flauwe discussie over z'n uiterlijk verwijderd.

ThePrinceOfPop schreef:

Ahem....ik denk dat velen het hiermee oneens zijn.

avatar van MJ_DA_MAN
Het klopt gewoon wat ie zegt hoor. Hij is idd geen 1% verloren, maar een stuk of 80-85 tot zijn dood.

avatar van ThePrinceOfPop
Ik vind het nog altijd even sterk en even prachtig .

avatar van lennon
People Make the World Go Round is een erg mooie versie van de jonge Michael hier.

Valt me op dat veel covers door een jonge MJ toch wel mooier dan het origineel zijn. Mooiste voorbeeld Ain't no sunshine

avatar van lennon
Halfje erbij. Ben de plaat nu meerdere malen aan t draaien, maar het is gewoon een knap plaatje voor een zanger van die leeftijd.

Zijn timing is echt van een andere planeet, zo vroeg al.