Hawkwind - Palace Springs (1991)

Label: GWR

1. Back in the Box (6:20)
  2. Treadmill (8:10)
  3. Void of Golden Light (3:27)
  4. Lives of Great Men (6:51)
  5. Time We Left (2:40)
  6. Heads (4:39)
  7. Acid Test (6:02)
  8. Damnation Alley (7:14)
Deze Hawkwind CD was mijn eerste kennismaking.
Zeer melancholisch en somber is de mix van de zwevende soundscapes en strakke snelle, ingetogen rock.
SUPER!
Begint al meteen goed met de eerste 2 nummers. Opmerkelijk is de zangeres. Na een tijdje met mindere albums is deze plaat eigenlijk een hoogtepunt te noemen sinds The Church. Beste nummer vind ik de versie van Lives of great Man.
De concerten in die tijd waren overigens fantastisch. Samen met Alien4, de beste ingrdienten voor een vaag avondje, in de jaren 90!

avatar van i.Ron S.
Ik hoor de stem van Bridgett Wishart echt niet graag, ik vind eind jaren 80, begin jaren 90 de zwakste periode van Hawkwind.
Back in the Box en Heads vind ik vrij zwak.
De rest van de nummers klinken zo koud.

Kingsnake
Uitstekende liveplaat met twee nieuwe en zes gouden oude tracks.

De nummers lopen lekker in elkaar over, wat een lekkere ambient/trance/rock achtige trip oplevert.

Void of Golden Light/Lives of Great Man lopen zo fijn in elkaar over, dat het lijkt of het de bedoeling was dat de songs na elkaar zouden moeten.

Acid Test is een psystrance trip met veel zweverige synths.

De band klinkt strak en speelt net zo makkelijk rock als ambient/trance.
Een juweeltje, deze plaat en redelijk onbekend.

Hawkhead
De eerste twee nummers zijn niet live en de titels van tracks 3 & 4 zijn abuisievelijk omgedraaid op alle uitgaven.

Ozric Spacefolk
Dat de titels zijn omgedraaid heeft te maken met copyright. Vraag me niet waarom. Ik snap er zelf niets van. Overigens heet nummer 3 eigenlijk Assault and Battery en nummer 4 The Golden Void.

Ik vind de eerste 2 nummers niet onaardig. Beetje in de geest van Space Bandits.

De livetracks zijn leuk gekozen, jaren 70 en jaren 80 werk door elkaar heen gehusseld en lekker stevig gespeeld....