Mickey Newbury - Stories from the Silver Moon Cafe (2000)

Country
Label: Redeye

1. The Silver Moon Cafe (0:20)
  2. Lie to Me Darlin' (3:01)
  3. It Makes Me So Sad (4:13)
  4. Some Memories Are Better Left Alone (5:29)
  5. Down 'N Dirty (6:04)
  6. Why You Been Gone So Long (3:25)
  7. Ain't No Blues Today (2:59)
  8. Ain't No Sunshine (3:19)
  9. Oh Mama (4:16)
  10. Dancing Shadows (4:33)
  11. Twenty Years and Sweet Dreams Ago (4:56)
  12. A Storm Is Comin' (6:35)
  13. A Father's Prayer (6:16)
avatar van Ducoz
Eigenlijk is dit hetzelffde recept als wat Newbury gebruikt in de American Trilogy.
Weerseffecten komen langs en de nummers sluiten goed op elkaar aan.
Ook komt de trein weer langs op nummer 6.

Het niveau ligt in deze wel wat minder hoog dan op bijvoorbeeld 'Frisco Mabel Joy', 'Looks Like Rain' of 'Heaven Help The Child'. Dat zijn dan ook albums... als je die kunt evenaren..?
Maar zeker een mooie in het oevre van meneer Newbury.

Wat een concreet verschil is met toen, is dat zijn stem een stuk lager is dan voorheen.

In November 2012 is deze opnieuw uitgegeven, samen met 'Blue to This Day'(nooit eerder verschenen) en 'Lulled By The Moonlight'. Het zijn mooi verzorgde reissue's met revised artwork. De hoes van deze CD gaat er wel ver op vooruit. (Zelfde afbeelding, maar kleuren zijn veel intenser).