Ute Lemper - Berlin Cabaret Songs (1996)

Duitsland
Jazz / Roots
Label: Decca

1. Alles Schwindel (4:14)
  2. Sex Appeal (6:08)
  3. Peter, Peter, Komm zu Mir Zurück! (4:41)
  4. Das Gesellschaftslied (4:21)
  5. Wenn Die Beste Freundin (2:41)
  6. Ich Bin ein Vamp! (3:57)
  7. L'heure Bleue (3:48)
  8. Zieh Dich Aus, Petronella! (2:21)
  9. Raus mit den Männern! (2:38)
  10. Der Verflossene (4:01)
  11. Gesetzt den Fall (4:21)
  12. Ich Weiß Nicht, zu Wem Ich Gehöre (4:14)
  13. Das Lila Lied (3:04)
  14. Femininum (1:48)
  15. Mir Ist Heut So nach Tamerlan! (4:58)
  16. Eine Kleine Sehnsucht (4:07)
  17. Wir Wollen Alle Wieder Kinder Sein! (3:52)
  18. Münchhausen (8:06)
Ik ben dol op Cabaret-achtige muziek, ik ben dol op Ute lemper.
Toch is dit album, hoe lekker ook, me soms iets té cabaret. Ik mis het sleazy karakter een beetje dat het bij mij juist altijd helemaal af maakt.
Dit is cabaretesque zoals het ook echt hoort: oude tijden herleven zeg maar en dat doet Lemper goed maar in zulke gevallen grijp ik nog liever naar Marlene Dietrich als u begrijpt wat ik bedoel.
Ute hoor ik het liefst op een album als Punishing Kiss.
Voor de Berlin Cabaret Songs moet je net even in een bepaalde stemming zijn en als je dat bent is het helemaal goed. Chapeau Ute!

avatar van Madjack71
Lemper doet hier waar ze m.i. het best in is...zingend acteren. De wisselingen in klank, intonatie en het goed neerzetten van een verhaal is haar talent. Haar latere werk waar ze meer als zangeres haar ding doet, spreekt mij gelijk een stuk minder aan. De combinatie van componisten en haar Dietrichachtige invulling werkt hier in haar voordeel, al is een speelduur van ruim 1 uur wel wat veel van het theaterachtige cabareteske sfeer. Waardoor het soms teveel over de top gaat en teveel aan intimiteit verloren gaat.