Hole - Pretty on the Inside (1991)

Label: Caroline

1. Teenage Whore (2:57)
  2. Babydoll (4:59)
  3. Garbage Man (3:19)
  4. Sassy (1:43)
  5. Good Sister / Bad Sister (5:47)
  6. Mrs. Jones (5:25)
  7. Berry (2:46)
  8. Loaded (4:19)
  9. Starbelly (1:46)
  10. Pretty on the Inside / Clouds (5:25)
Deze plaat biedt vooral uitkomst wanneer je ontzettend kwaad bent en vreselijk veel zin hebt om de buren te pesten.

ik vind hem ook iets minder voor een romantische avond op de bank

waarschijnlijk de beste hole plaat. gewoon het ruige werk.

teenage whore en garbage man, pragitge nummers.

avatar van Lexicon Devil
Wat een saaie plaat....na 2 keer draaien al op uitgekeken.

Thunder
Een geweldige en zeer onderschatte plaat. Dat blijkt ook wel weer uit het aantal reacties. Voor mij weerspiegelt dit album, veel meer nog dan de platen van Nirvana, de essentie van de grunge. De teksten, muziek en vocalen zijn bijtend, scherp en venijnig. Courtney gromt en schreeuwt op haar best en doet dat op zo'n manier dat het nooit vervelend of irritant wordt. De progressie die Hole maakte naar haar volgende twee albums was bijna ongelooflijk. Voor grunge liefhebbers en voor liefhebbers van provocatieve muziek is dit zeker een aanrader.

avatar van Beeswax
Man, man, man (of moet ik zeggen: grrrl, grrrl, grrrl), wat een geweldige grungeplaat. Inderdaad ideaal om moeder/buren te pesten Ik ga niet zeggen dat het een onderschat album is, want er zijn destijds meer exemplaren van verkocht dan van Nirvana's Bleach.

Favo nummers zijn Good Sister/Bad Sister, Teenage Whore en Pretty on the Inside.

avatar van itchy
Van dik hout zaagt men planken. Courtney loopt de hele tijd te krijsen, nummers klinken als een van de trap stuiterende wasmachine, de teksten zijn zeer expliciet en Kim Gordon is het produceren aan het uitvinden terwijl ze het doet.

Dit is, kortom, een puike plaat!

avatar van ZAP!
Werd SY nou geïnspireerd voor 'Dirty' door deze plaat, of was er een wisselwerking gaande? Ik hoor regelmatig gelijkenissen. Prima tot uitstekende plaat dit debuut; nooit eerder gehoord.

ZAP! schreef:

Volgens mij was er met name sprake van inspiratie voor SY door de harde gitaar(grunge)scene in het algemeen, oftewel door bands die veelal door weer SY zelf beïnvloed waren.
Ik heb nooit ergens gelezen dat SY door specifiek Hole werd beïnvloed. Ik heb wel gelezen (in Kim Gordon's autobio Girl In a Band) dat ze Courtney Love een vreselijk mens vond, een poser waarmee niet was samen te werken, en de rest van de band een stel junks waar je verder weinig aan had. Maar ze steekt ook de hand in eigen boezem: ze kon namelijk helemaal niet produceren en had er ook nooit aan moeten beginnen (voortschrijdend inzicht). Oftewel: niet voor herhaling vatbaar.

itchy schreef:
Misschien nergens te lezen, maar ik vind het bij vlagen duidelijk hoorbaar. Los daarvan kan ze natuurlijk persoonlijk van alles van Lady Love & Aanhang vinden.
Last Days al eens gezien (vast wel, schat ik in)? Geïnspireerd op de laatste dagen van Cobain, met nog een bijrolletje voor Kim.

avatar van itchy
Gezien ja, inmiddels weer vergeten

avatar van ZAP!
Ik heb 'm minstens meer dan 10 keer gezien, dus vergeten zit er niet in voorlopig.