Mogwai - Les Revenants (2013)

Score
Label: Rock Action

1. Hungry Face (2:25)
  2. Jaguar (2:19)
  3. The Huts (4:02)
  4. Kill Jester (3:30)
  5. This Messiah Needs Watching (4:37)
  6. Whisky Time (1:40)
  7. Special N (3:49)
  8. Relative Hysteria (3:41)
  9. Fridge Magic (3:23)
  10. Portugal (4:02)
  11. Eagle Tax (3:22)
  12. Modern (2:49)
  13. What Are They Doing in Heaven Today? (5:52)
  14. Wizard Motor (4:41)
avatar van Don Cappuccino
Die 55 minuten duurden toch wel erg lang. De EP vond ik mooi maar een heel album is echt teveel. Je merkt dat Mogwai een bepaalde sfeer wilt neerzetten, iets wat natuurlijk logisch is bij een serie. Maar alles ligt op een heel laag tempo en er gebeurt niet zo veel. In What Are They Doing in Heaven Today? wordt er zelfs weer eens gezongen, dat hoeven ze voor mij niet meer te doen.

avatar van snarf349
What Are They Doing in Heaven Today? Kan Mogwai beter aan Spiritualized overlaten.

woordenaar
Dat zingen van Mogwai hoeft van mij ook niet zo, verder toch een heel sfeervol plaatje.

avatar van Bardt1980

En dit heb je zelf geschreven of...?

avatar van bonothecat
Mogwai light, zeker niet slecht.

avatar van Broem
Idd een mooie sfeervolle plaat van Mogwai. Toch wel een constante kwaliteit van deze band de afgelopen jaren. Mag altijd graag luisteren naar een nieuwe release. Les Revenants is meer dan voldoende afwisselend, lekker strak geproduceerd en klinkt als een klok. Prima.

Cured
Hee, score-muziek die ik nog niet kende. Ik ken Mogwai slecht deels; wat kan ik hier verwachten?

De serie Les Revenant is vrij briljant. Dat ligt aan het verhaal, het prima acteren, maar zeker ook aan de sfeervolle beelden en de fraaie begeleidende muziek van Mogwai, hier samengebracht op de soundtrack. Het is buitengewoon knap hoe deze band verhaal, beelden en muziek aan elkaar weet te knopen en tot een hoger niveau weet te brengen. Het deed me denken aan een andere oudere tv serie Twin Peaks, ook al zo'n hoog gewaardeerde serie met een succesvolle soundtrack. Los hiervan staan er een aantal oh zo herkenbare melodietjes op: altijd fijn om dat weer terug te horen. Een prima soundtrack dus.

Cured
Ok, bedankt West ; ga ik even 'checken' dus.

avatar van popstranger
Nog eens nieuw werk van Mogwai en zonder de gitaren te laten gieren een mooi samenhangend album gemaakt waar alleen What Are They Doing In Heaven Today de sfeer of toch althans de beklemmende duisternis er een beetje uithaalt. This Messiah Needs Watching is een fenomenaal nummer. Heb de serie nog niet gezien maar de soundtrack is al een verhaal op zich.

avatar van vin13
De serie is de moeite waard, mooi beklemmend sfeertje en de muziek van Mogwai maakt het nog wat broeieriger. Mis de gitaren niet.

avatar van spoiler
Dankzij de briljante serie op tv de afgelopen weken bekend geworden met de muziek van Mogwai. Ik vond de muziek zo mooi (wist niet eens wie het speelden), waarna ik een vinyl exemplaar van de soundtrack besteld heb.
Heerlijke donkere en duistere muziek, welke heel goed bij de serie past.
En uiteraard fijn om deze duistere deuntjes in de huiskamer te horen zonder TV.

avatar van Leptop
Mijn eerste kennismaking met Mogwai en dat valt me niet tegen. Sfeervolle muziek, licht dreigend, maar niet heel spannend. Wat zijn verdere aanraders van deze band?

avatar van IllumSphere
Leptop schreef:

Mijn favoriet: Mogwai - Young Team

avatar van JoaMuse
Fraaie soundtrack die bijdraagt aan de mysterieuze sfeer van de serie Les Revenants. Als album op zich weet het iets minder te boeien.