Vengeance - Take It Or Leave It (1987)

Label: CBS

1. Take It Or Leave It (3:53)
  2. Code of Honour (4:00)
  3. Rock 'N' Roll Shower (3:51)
  4. Take Me to the Limit (3:49)
  5. Engines (4:21)
  6. Hear Me Out (4:02)
  7. Woman in the World (5:22)
  8. Looks of a Winner (4:03)
  9. Ain't Gonna Take You Home (4:50)
avatar van Grafmat
Ajai, wat een jeugdsentiment dit!

Vengeance was een periode lang dé hardrockband van Nederland en vooral live een sensatie. Terugluisterend valt het meeste een beetje tegen, maar de herinneringen vergoeden veel,
Voor de herinneringen alleen al 4 *...

Joy
nie zeuren, je wordt ouder papa

nog steeds is dit goed

Mwa, ik vind het vrij gedateerde muziek. Er zitten aardige nummers tussen, maar niet meer dan dat. Voor Nederlandse begrippen een goede hardrockband.

Joy
vond wel dat de band voor die tijd een erg lekker vet geluid produceerde

1 van de platen samen met manowar, metallica en iron maiden waar het voor mij mee begon.

Empyrium
Onvervalst portie hardrock uit Den Haag, Rock and Roll Shower en Looks of a Winner klinken nu wel weer erg goed.

Lekker hoor!

avatar van vielip
Geweldig album is dit!! Wat een gezeur over gedateerd klinken. Zo klonken hardrock bands in die tijd nou eenmaal. Ik vind het geweldig en voor mij staat hier geen slecht nummer op (nee, zelfs Rock & roll shower niet).

avatar van Edwynn
Het intro van Rock n Roll Shower was altijd als leader gebruikt voor Vara's Vuurwerk.

Leuke band Vengeance. Live altijd feest. Jammer dat deze cd's uit de jaren 80 moeilijk te krijgen zijn.

avatar van steve harris
Edwynn schreef:

ik heb deze nog op cd het is een nl toppertje en wat betreft dat gedateerd klinken het geeft juist dat sentiment aan van vroeger

avatar van Edwynn
Dingen gedateerd vinden is voor elitaire snobs.

avatar van vielip
Edwynn schreef:
Dingen gedateerd vinden is voor elitaire snobs.

He he he

avatar van Brutus
Ik ben niet zo kapot van deze plaat.
Er staan maar 3 nummers op die ik echt goed vind.
De rest vind ik matig tot slecht.

vielip schreef:

Absoluut niks minder dan welke Amerikaanse hardrockband dan ook uit die tijd. Vengeance heeft echt te weinig gekregen. Toen was het nog echt een handicap voor een band als deze om Nederlands te zijn en ook te opereren vanuit Nederland.

avatar van Rockfan
Empyrium schreef:
Onvervalst portie hardrock uit Den Haag,

Volgens mij komen ze uit Waalwijk of ergens uit die buurt. Arjen speelde eerst in Bodine die wel uit Den Haag kwam

yellowhite
Ik vind dit hun beste. De opener "Take It or Leave It" is geweldig en ook "Code of Honour" volgt het mooi op. Daarna zakt het wat in helaas. "Rock 'n' Roll Shower" is denk ik een van hun bekendste nummers maar heb ik altijd wat simpel gevonden. Daarintegen vind ik "Looks of a Winner" echt geweldig!

Ik heb hier vroeger als klein jochie nog een poster met handtekeningen van gewonnen bij Vara's Vuurwerk