Laibach - Krst Pod Triglavom - Baptism (1987)

Joegoslavië
Avant-Garde
Label: Sub Rosa

1. Jezero/ Der See (11:02)
  2. Valjhun/ Waldung (3:59)
  3. Delak (7:27)
  4. Koza/ Die Haut (3:55)
  5. Jagerspiel (7:02)
  6. Bogomila - Verfürung (4:52)
  7. Wienerblut (2:43)
  8. Crtomir, Jelengar (12:25)
  9. Apologija Laibach (4:50)
  10. Krst. Die Taufe (12:52)

met Germania

11. Rdeci Pilot/ Der Rote Pilot (1:03)
avatar van The Scientist
Wel coole muziek, niet iets wat je elke dag hoort zeg. Vind de wat originele nummers beter dan de nummers die in de richting van 'normale' muziek gaan. Lekker zware drum in veel nummers die dit album een lekkere power geeft en het echt bijzonder maakt om naar te luisterren. Het was af en toe nog wat onwennig, en zeker nummer zoals het 2e nummer bevallen me (nog) niet zo.

Naar het eind toe worden de nummers steeds sterker en kreeg ik meer en meer het idee dat ik het vaker wil horen.

En dus zal ik deze de komende weken eens wat vaker een luisterbeurt gaan geven en ik zet em nu op 4*

avatar van mayhemblik
Volgens mij is deze muziek geschreven voor een theater stuk, maar dat weet ik niet helemaal zeker, wat ik wel weet is dat ik zeer gecharmeerd ben van dit prachtige album.

avatar van aslan
aslan (crew)
het was de muziek voor een project van de NSK (Neue Slovenische Kunst) waarvan Laibach lid was - een project geleid door het theatergezelschap Theatre of Scipion Nasice, samen met verschillende NSK-kunstenaars, dat in 1986 in Ljubljana plaatsvond... Baptism under the Triglav

avatar van mayhemblik
Ja, dat is precies wat ik wou zeggen, bedankt Aslan!!

avatar van king_pin
Weet iemand of er beeldmateriaal van het theaterstuk is waar de muziek voor is geschreven?
Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar het complete werk, Laibach is een hele visuele groep, dat hebben ze in talloze andere projecten alleen maar benadrukt.
Krst Pod Triglavom - Baptism klinkt zo groots en dreigend, er hangt een bepaalde trots in de sfeer van de muziek. Maar wel een hele cynische trots en dat is precies het element wat Laibach zo fantastisch maakt.
Ik had graag een optreden van, of een voorstelling met Laibach in de jaren 80 willen zien.
Want toen de groep in de jaren 90 allemaal coverprojecten ging doen (in dezelfde cynische trotse sfeer) was het misschien wel vernieuwend in de electronic muziekhoek (en behoorlijk komisch) maar het gevaarlijke randje ging er daardoor wel behoorlijk van af. En met dat imago pronken ze vandaag de dag nog steeds, terwijl ik ze niet echt serieus meer neem. Blijft wel een uniek collectief dit bandje uit Slovenië.

avatar van Von Helsing
king_pin schreef:

Dit is een digitale reconstructie, erg beknopt dat wel: