Cayucas - Bigfoot (2013)

Label: Secretly Canadian

1. Cayucos (3:29)
  2. High School Lover (3:38)
  3. Will “The Thrill” (4:32)
  4. A Summer Thing (3:55)
  5. East Coast Girl (3:36)
  6. Deep Sea (3:59)
  7. Ayawa ‘kya (3:29)
  8. Bigfoot (4:19)
avatar van Motdattan
Beide singles klinken erg leuk. Vrolijke, catchy zomerpop. B-kantje van de Cayucos-single, Swimsuit, staat jammergenoeg niet op het album, maar is zeker een aanradertje. Band is overigens vernoemd naar het plaatsje Cayucos. De bandnaam is "verkeerd" (a i.p.v. o), maar in het eerste nummer staat het wel goed.

avatar van Booyo
Ook echt zin in dit plaatje, perfecte release datum ook. Dit wordt een hele fijne voor de zomer van 2013! 2 singles zijn fris en vrolijk, maar inderdaad jammer dat Swimsuit er niet op staat.

Van dit soort plaatjes krijg je nog meer zin in de lente en wordt je hekel aan die lang durende winter alleen maar groter en groter.
De frisse jongemannen van Cayucas (met Zach Yudin als belangrijke frontman) zouden Beck en Devendra Banhart als stiefpapa kunnen hebben en vervolgens de ooms van Vampire Weekend om raad hebben gevraagd. Neef Jens Lekman zag ook dat het goed was.

Kortom: niet al te bijzonder maar dit soort frisse plaatjes doen het altijd goed met de zon op je bol en je moet er verder niet al te veel in willen zien of horen. Niks mis met wat luchtige popliedjes en het halve uurtje dat dit album duurt is genoeg.

avatar van Zwammer
Inderdaad een leuk (lente-)plaatje dit. Makkelijk behapbare nummers die lekker swingen. 3,5*

Ligt het aan mij of lijkt deze hoes wel erg veel op Kraftwerk - Tour de France Soundtracks (2003) ?

avatar van Booyo
Typisch 3,5 album. Geen ingewikkelde muziek, niet perse heel bijzonder, maar erg aangenaam in het gehoor. Het album voor de lente, en als het even mee zit ook nog de zomer. Ik heb een afspeellijst met nummers voor in de zon op Spotify, ik zou elk nummer er in kunnen zetten en dat zegt genoeg.

avatar van erwinz
Heerlijk zomers plaatje. Ergens tussen The Beach Boys, The Talking Heads, The Shins en Vampire Weekend. Dat is eerder gedaan, maar Bigfoot is wat mij betreft een originele plaat. Slechts 8 tracks en maar net een half uurtje, maar het is wel een half uur lekker.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Cayucas - Bigfoot - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van HugovdBos
Lekker album voor tijdens de zomerdagen in een stijl die doet denken aan de jaren zestig. Met deze tijdslengte is het een ideale plaat om even tussendoor te draaien, en doet je dan ook weer verlangen naar de warme dagen met de zon en zee.
Een aantal uitschieters zijn er wel te vinden op het album. Zo is het nummer 'Bigfoot' een waardige afsluiter van deze plaat met een intro die doet denken aan 'Wouldn't it be Nice' van The Beach Boys. Ook de opening van de track 'A Summer Thing' doet sterk denken aan een bekend nummer, namelijk 'Wonderful World' van Sam Cooke.

De combinatie van verschillende muziekinstrumenten zoals drums, keyboard en gitaar maken het een goed te beluisteren samenspel. Leuk album om even dat zomerse gevoel te krijgen.