John Farnham - Age of Reason (1988)

Australiƫ
Label: BMG

1. Age of Reason (5:08)
  2. Blow by Blow (4:37)
  3. Listen to the Wind (4:25)
  4. Two Strong Hearts (3:35)
  5. Burn Down the Night (3:34)
  6. Beyond the Call (4:43)
  7. We're No Angels (4:51)
  8. Don't Tell Me It Can't Be Done (3:35)
  9. The Fire (4:25)
  10. Some Do, Some Don't (4:20)
  11. When the War Is Over (4:50)
  12. It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'N' Roll) (4:11)
avatar van dynamo d
Prachtig album met de schitterende stem van John Farnham. Ik denk dat dit wel zijn beste album is. Vooral het titelnummer en het ontroerend mooie 'When The War Is Over' zijn zeer de moeite waard.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
't Is best een fijn plaatje, als je een beetje in pop-modus bent. Sterkste nummers zitten naar mijn smaak in het begin. De AC/DC-cover waar het mee eindigt is tamelijk gênant. 3*

avatar van VanDeGriend
Ik was hier niet zo kapot van. Age of Reason is een topnummer en reden geweest om t album aan te schaffen maar over het algemeen vond ik t weinig bijzonder.

avatar van matthijs
Dynamo D, jammer dat ik 'when the war is over' niet kan luisteren, de laatste tracks staan namelijk niet op mijn LP... 1988, de tijd dat je als LP-koper werd gestraft. Nu gebeurt dat ook soms weer, dat platenmaatschappijen nummers van nieuwe albums weglaten op cd's en alleen downloadable 'kado' doen...:(

Veel nummers van deze LP vind ik niet echt het aanhoren waard, maar track 1+3 wel.

avatar van matthijs
(Na 3 jaar toch nog wat toevoegen): Johns stem is echt wel mooi, beetje hoe Bryan Adams zou klinken als ie niet zou roken (weet overigens niet of Bryan rookt, maar dat terzijde), wat meer kwetsbaar. Jammer dat het zo gladjes klinkt, kan me voorstellen dat John bv unplugged beter uit de verf komt.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
matthijs schreef:

En zo loop ik er ineens tegenaan dat niet enkel het laatste nummer een cover is van landgenoten AC/DC, maar dat dit ook voor het hiervoor gememoreerde When the War Is Over... van eveneens landgenoten Cold Chisel. Nu is dat van hen al niet direct het sterkste nummer, maar Farnham gaat wel erg over de top. Enfin, covers als bonustracks. Kennelijk moet er even een sterretje bij.