The Obsessed - The Church Within (1994)

Label: Columbia

1. To Protect and to Serve (3:05)
  2. Field of Hours (5:39)
  3. Streamlined (2:10)
  4. Blind Lightning (3:40)
  5. Neatz Brigade (6:49)
  6. A World Apart (1:33)
  7. Skybone (3:50)
  8. Streetside (3:25)
  9. Climate of Despair (3:04)
  10. Mourning (4:05)
  11. Touch of Everything (4:37)
  12. Decimation (4:09)
  13. Living Rain (2:24)
avatar van cornucopia
Door deze plaat heb ik Wino ontdekt. Gave (stoner)rock met een gave stem. Heerlijke rifs en ook afwisselend. Beste Obsessed album.

avatar van trebremmit
Zeer vet stoner/doom album van Wino, dikke rifs en logge doom. Heerlijk!

_Lynn_
Wat ben ik blij dat Last.fm mij dit soort bands aanbeveelt. Die Wino heeft echt een fantstisch vette stem! Zowel in Spirit Caravan en The Obsessed klinkt hij geniaal. Ook op dit album dus, die 5 sterren en meer aandacht verdient.

avatar van cornucopia
Check 'm ook in Saint Vitus, Shrinebuilder (!) en zijn nieuwe band Wino!

avatar van milesdavisjr
Naar eigen zeggen heeft zanger Scott Weinrich als puber een ervaring meegemaakt die zijn leven een beslissende wending heeft gegeven.
Opgroeiende in Rockville Maryland (met zo'n naam staat je bestemming wel vast) woonde Scott ooit een concert bij van Black Sabbath gedurende de Paranoid tour. Deze ervaring heeft zijn muzikale leven gevormd.
Hoewel de beste man ook The Beatles en The Stooges als invloeden noemt vormen zijn platen een grote ode aan Iommi en zijn maten.
De laag afgestelde bas zoemt lekker rond, de ritmes zijn log en de wat a-typische onpersoonlijke zang van Weinrich past wonderwel bij de overwegend trage songs.
Het is doom in optima forma, en in The Obsessed hebben de Britten uit Birmingham, een band die het geluid van Sabbath in de jaren 90 misschien nog wel het meest benaderde.
Origineel is het allemaal niet, voor inventieve snufjes kun je beter een blokje om, zoek je echter een doom plaat waarbij de nostalgie in alle hevigheid toeslaat is The Church Within een aangename zit.