menu

Warrior Soul - Drugs, God and the New Republic (1991)

mijn stem
3,70 (22)
22 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Geffen

  1. Intro (2:49)
  2. Interzone (1:58)
  3. Drugs-God and the New Republic (5:18)
  4. The Answer (4:08)
  5. Rocket 88 (2:37)
  6. Jump for Joy (5:55)
  7. My Time (3:47)
  8. Real Thing (3:37)
  9. Man Must Live as One (3:36)
  10. Hero (4:50)
  11. The Wasteland (4:29)
  12. Children of the Winter (5:51)
totale tijdsduur: 48:55
zoeken in:
Robbiev
Alleen al voor "Jump for Joy"" 5 sterren. De rest is ook goed...

Robbiev
Children of the Winter.....lekker ....5

avatar van milesdavisjr
4,0
Destijds een band die zich niks aantrok van de gevestigde orde en heilige huisjes omver (speelde) schopte. Kory Clarke was politiek geëngageerd en zijn teksten waren wars van politieke correctheid. Warrior Soul koppelde het onrecht in de wereld aan muzikale hoogstandjes. De eerste drie albums zijn relatief onbekend en dus onbemind gebleven. Dat is vreemd omdat de platen gemiddeld genomen goede recensies kregen van de muziekpers. Drugs, God and the New Republic is zo'n topper. Het is een wat vreemde mix van punk en trash maar kent ook veel melodie. Dat intrigeert mij. Er staat eigenlijk geen enkel slecht nummer op de plaat. The Wasteland, Hero en The Answer zijn mijn favorieten.

4,0
Wat weinig reacties voor deze bezwerende plaat!

avatar van milesdavisjr
4,0
Needledose schreef:
Wat weinig reacties voor deze bezwerende plaat!


En dat is eeuwig zonde. Destijds weinig media aandacht voor geweest, hoewel de kritieken overwegend erg positief waren. Na 25 jaar beluister ik nog steeds graag de eerste drie albums van deze zwaar onderschatte band.

4,0
De Aardschok heeft ze altijd wel gesteund

avatar van milesdavisjr
4,0
Needledose schreef:
De Aardschok heeft ze altijd wel gesteund


Klopt, maar een band als Warrior Soul had nog wel meer exposure mogen verdienen wat mij betreft.
Als ik de film terugdraai dan zou het mij niks verbazen als de teksten van de heren in de Verenigde Staten als socialistisch werden bestempeld. Er was veel kritiek op de regering Bush en dat was begin jaren 90 min of meer not done. Daarnaast werden de woede en maatschappij kritische teksten van Clarke niet echt begrepen in een groot deel van Europa. Ik vermoed dat Warrior Soul net op de verkeerde tijd en de verkeerde plaats zijn creatieve piek bereikte. Ik moet er wel bij zeggen dat een qua inhoud vergelijkbare band als Rage Against the Machine wel volledig doorbrak in de States en Europa.

4,0
Dat zou goed kunnen wat je schrijft. Herinner me dat ze in 1988 in het voorprogramma van Metallica stonden en dat was ook geen gelukkige combi

avatar van namsaap
Needledose schreef:
Dat zou goed kunnen wat je schrijft. Herinner me dat ze in 1988 in het voorprogramma van Metallica stonden en dat was ook geen gelukkige combi


Zal in 1990 zijn geweest. Metallica tourde toen met Dio Bonham en Warrior Soul.

4,0
Yep, dat was de bill

avatar van Pitchman
5,0
Met deze plaat bewijst Warrior Soul dat ze een topband zijn. Kory Clark heeft een uniek stemgeluid en elk nummer heeft eigenlijk zijn eigen karakter. De drums zijn lekker afwisselend en het gitaargeluid is punky maar strooit ook met loodzware riffs. Alles klopt aan deze plaat en tekstueel trekt Clark weer lekker van leer en schopt overal tegenaan. Eigenlijk meer kunst dan muziek.

avatar van milesdavisjr
4,0
We zijn een jaar verder en Clarke is nog even boos als tijdens het debuut. Wat echter ook opvalt; de songs klinken nog wat gerijpter dan op de eerste worp, hoewel er stilistisch gezien bijna geen verschillen te ontdekken zijn. Echter Drugs klinkt voor mijn gevoel nog wat uitgebalanceerder. Hoewel de plaat minder hoogtepunten telt dan de eersteling zit het album wel heel solide in elkaar, het kakt daarnaast ook nergens in. Een paar songs steken er net wat meer bovenuit in vergelijking met andere nummers; het titelnummer, het vlotte Rocket 88, Hero, de hakkende riffs van The Wasteland en het dramatische Children of the Winter.
Knap als de 'moeilijke' tweede plaat zo goed in elkaar steekt.

Tussenstand:

1. Drugs, God and the New Republic
2. Last Decade Dead Century

Gast
geplaatst: vandaag om 09:22 uur

geplaatst: vandaag om 09:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.