menu

Manilla Road - Mark of the Beast (2002)

mijn stem
4,08 (6)
6 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Monster

  1. Mark of the Beast (9:35)
  2. Court of Avalon (7:29)
  3. Avatar (9:34)
  4. Dream Sequence (2:45)
  5. Time Trap (6:59)
  6. Black Lotus (5:03)
  7. Teacher (4:51)
  8. Aftershock (5:09)
  9. Venusian Sea (6:15)
  10. Triumvirate (8:23)
totale tijdsduur: 1:06:03
zoeken in:
avatar van lennert
4,5
We maken even een sprong in de toekomst naar Mark Of The Beast uit 1981. Ja, dit album was oorspronkelijk het tweede album van de band, maar is om onverklaarbare reden tot 2002 nooit uitgebracht. Om het nog verwarrender te maken is Mark Of The Beast in 2016 nogmaals opnieuw uitgebracht met een bonuscd onder de naam Dreams Of Eschaton, omdat dit de oorspronkelijke titel was. Juistem, dit hele album bevat het concept van de magistrale gelijknamige track van Crystal Logic.

Mark Of The Beast is de afgelopen jaren wel uitgegroeid tot een persoonlijke favoriet bij een hoop fans. Het pakt de psychelische proto-metal van Invasion, maar is veel consistenter in de uitwerking. Shelton's gevoelige, nasale zang klinkt hier zeer overtuigend en zetten de mysterieuze teksten vol overtuiging neer. De gitaarsolo's zijn wonderschoon. Wat echter nog het belangrijkste is, dat de productie nu vol en stevig is, waardoor de term 'metal' een stuk toepasselijker is dan op het vorige album was. Buiten het vrij flauwe The Teacher bestaat het album in ieder geval uit pure kwaliteitsmuziek die weinig andere bands zo hebben gemaakt. Vooral Venusian Sea, Timetrap en Mark Of The Beast zijn ware pareltjes waarvan ik zou willen dat de band ze meer live zou spelen.

Voorlopige tussenstand:
1. Mark Of The Beast
2. Invasion

avatar van RuudC
4,5
Rare volgorde zul je misschien denken, maar we luisteren de platen in chronologische volgorde. Mark of the Beast (of eigenlijk Dreams Of Eschaton, dat was de echte titel) verdween om duistere redenen naar een of ander zoldertje om jaren later op verzoek van fans een keer uitgebracht te worden. Dit album was gepland als opvolger van Invasion.

De psychedelische koers wordt doorgezet. Op enkele passages na is dit een pure spacemetalplaat. Shelton levert hier in mijn ogen zijn beste zangpartijen af. Ik word altijd een beetje emotioneel van Time Trap. Prachtig nummer, ook vanwege de dromerige gitaarpartijen. Dat prachtige spel hoor je eigenlijk de hele plaat terug. Alleen op het matige The Teacher hoor je de saaie rock n roll weer even terugkeren. Het is lastig kiezen tussen al dit moois, maar Mark Of The Beast vliegt van deze hoogvliegers net iets hoger. Manilla Road zet hier een unieke sfeer neer.

Tussenstand:
1. Mark of the Beast
2. Invasion

avatar van Brutus
4,0
Wederom een pracht album van deze fijne band.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:57 uur

geplaatst: vandaag om 11:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.