Clannad - Lore (1996)

Folk
Label: Atlantic

1. Croí Cróga (5:03)
  2. Seanchas (4:58)
  3. A Bridge (That Carries Us Over) (4:35)
  4. From Your Heart (5:16)
  5. Alasdair Maccolla (2:16)
  6. Broken Pieces (4:55)
  7. Tráthnóna Beag Aréir (6:41)
  8. Trail of Tears (5:19)
  9. Dealramh Go Deo (5:07)
  10. Farewell Love (4:46)
  11. Fonn Mhárta (3:35)
  12. Theme from "Harry's Game" * (2:32)
  13. Robin (The Hooded Man) * (2:52)
  14. In a Lifetime * (3:12)
  15. I Will Find You * (5:20)
  16. Something to Believe In * (4:49)
  17. New Grange * (4:03)
  18. Croí Cróga [Cantoma Mix] * (5:58)
avatar van Hans Brouwer
Ik ben geen Clannad fan. Te dromerig, te zweverig. Echter er is één nummer wat ik echt heel mooi vind en dat is "I will find you" Ik zal verder dan ook geen stem uitbrengen. Uit respect voor dit nummer, zal ik maar zeggen. Zo en dan nu weer terug naar bed

avatar van Saldek
Net als andere latere 'Clannads' gewoon heerlijk ontspannen en mooie muziek.

EVANSHEWSON
Hans Brouwer schreef:

Ik hou hier op tijd van, maar geen overdaad natuurlijk.

Dromerig, zweverig, je zegt het. Dààrom net. Maar niet alle dagen.

3.5 sterren.

***1/2

avatar van muziekhater
Op nummer 2 na (teveel herhaling) lekker relaxte clannad.

sugartummy
ik hoor ze het liefs in het gaelic zingen; in het engels klinken ze zo gewoontjes. ik heb 3 clannad cds, waarvan ik magical ring de beste vind

avatar van vigil
muziekhater schreef:
Op nummer 2 na (teveel herhaling) lekker relaxte clannad.

Vind ik juist wel een lekker uptempo popnummer. Het was ook een (logische) single. Geen hit natuurlijk maar het album deed het wel goed met een 14de plek in de Engelse Albumlijst. In Nederland ook succesvol met een 16de positie in de Album Top 100.

Werkelijk schitterend album van Clannad met een aantal sfeervolle tracks voorzien van hun trademark sound en inclusief het verbluffende A bridge that carries us over, ongelofelijke, feeërieke song, fantastisch, magisch mooi. Meer van hetzelfde maar wat is de muziek op deze plaat op zichzelf beschouwd prachtig en voorbeeldig opgenomen en geproduceerd. 4 dikverdiende sterren.

Veel te lage beoordeling trouwens deze prachtige plaat, 3,5 pff schaam je Mume!