Barclay James Harvest - Live (1974)

Label: Polydor

1. Summer Soldier (10:17)
  2. Medicine Man (10:26)
  3. Crazy City (4:59)
  4. After the Day (7:28)
  5. The Great 1974 Mining Disaster (6:30)
  6. Galadriel (3:18)
  7. Negative Earth (6:20)
  8. She Said (8:34)
  9. Paper Wings (4:19)
  10. For No One (5:53)
  11. Mockingbird (7:37)
Bob Cremers
For No On die wil ik wel horen.

avatar van indana
Spelen dan zou ik zeggen en anders aanschaffen. De moeite waard, zeker als je barclay een warm hart toedraagt.
De versie van Medicine man op dit album mag er trouwens ook zijn en is volgens mijn oren op de latere live versie's nooit overtroffen.
Ook de andere nummers mogen er zijn.

Plezier in ieder geval.

Is deze wel te koop?
Zoek hem al jaren en vroeger als dubbel lp gekocht.
Schitterend live album.

avatar van ChrisX
Ben je niet in de war met Live Tapes want dat was zeker een dubbelaar?

En ja, beide zijn overigens nog redelijk goed verkrijgbaar want opnieuw uitgebracht door het label Eclectric Records. Het kan wel zijn dat ze weer wat moeilijker worden omdat dit label er mee is opgehouden (als gevolg van wanbetaling door een grote klant van hun) maar ze zijn weer opnieuw begonnen onder de naam Esoteric Records als onderdeel van de Cherry Red groep (een grote agglomeratie van reissue labels uit Engeland) maar ik denk dat ze voorlopig deze albums dan niet weer opnieuw mogen uitbrengen.

Maar zoals gezegd: je moet ze nog kunnen vinden hoor.

avatar van Gert P
Deze was ook een dubbelaar, live tapes is van latere datum.

avatar van indana
Ik weet niet of ie nog te koop is koop is. Google zou een oplossing kunnen zijn? Ik heb in elk geval de (dubbele) LP versie.

avatar van Gert P
Bol.com verkoopt hem nog, ga hem daar reserveren.

avatar van Gert P
Heb hem nu ook, duurde wel even maar de moeite waard.

avatar van ChrisX
Oh man.... She Said knalt er zo hemels in met die wat rauwe gitaar en dan die Mellotron op orkaankracht )

avatar van Gert P
Voor mij toch de eerste 2 en dan vooral Medicine man.
Trouwens is helemaal goed en dat voor 1974, zonder digitale tijdperk wat ze toen hadden.

avatar van ChrisX
Voor iedereen die een beetje een idee wil hebben hoe dit album is: heb gisteren een video ontdekt op YouTube van de uitvoering van For No One. Schijnt opgenomen te zijn bij het concert waar voor een groot deel deze opnames voor het album zijn gemaakt waarbij de film gebruikt is voor The Old Grey Whistle Test. Jammer genoeg maar 1 nummer opgenomen voor zover ik weet

Pieter Paal
Ik vind deze live-versie van 'Crazy City' meer power hebben dan die op het album 'Everyone is everybody else' staat. Hier ook mooie versies van 'For no one' en 'Mockingbird'.

mefyfrancky
De beste live album van B.J.H. ! Prachtige versie van "She Said", "Mockingbird" en vooral "Medicine Man".
In de jaren '80 en '90 ging het met de groep enorm bergaf ! Spijtig.

avatar van novalepidoptera
Beste live Album van deze groep.Hoort wel bij de beste live acts ooit gemaakt.

novalepidoptera schreef:
Beste live Album van deze groep.Hoort wel bij de beste live acts ooit gemaakt.

Yep, dit is een lekker rauw document van hoe BJH live klonk in die tijd. Samen met album After The Day - The Radio Broadcasts 1974 1976 is het denk ik wel het beste live-document, op de voet gevolgd door Live Tapes omdat met name hier de toetsen van Woolly Wolstenholme fantastisch uit de verf komen.

avatar van novalepidoptera
Helemaal mee Eens. Omdat Woolly naast het geweldige toetsenspel ook een bijzonder mooie stem heeft .Jammer dat hij in 1978 uit de Band ging

Ozric Spacefolk
Live zal BJH nooit teleurstellen, ik zou zelfs mensen kunnen adviseren, om deze liveplaat samen met Live Tapes, BBC in concert 1972 en Berlin aan te schaffen, dan hoef je eigenlijk de studioplaten niet meer zo nodig te hebben...

After the Day is ook een mooie aanschaf...

Ik mis wel een paar nummers op deze plaat: Song for Dying, Poet/After the Day, Child of the Universe.

Ik snap trouwens niet dat de dubbelaar After the Day van de site is weggehaald, ik had hem zeker weten (als Kingsnake) ooit toegevoegd...

avatar van chevy93
Als ik deze score vergelijk met de scores van de studioalbums was dit vooral een live band, of is dat te kort door de bocht (bv. omdat er hier maar 11 mensen gestemd hebben)?

Ozric Spacefolk
chevy93 schreef:

In de studio klinkt de muziek erg glad. Je houd er van of niet.

Daar staat tegenover dat de band live echt los gaat. Er wordt wat meer gejamd, de solo's zijn langer, en het rockt allemaal gewoon wat meer.
Dat is de reden dat veel proggers vinden dat BJH met name live beter uit de verf komt.

Mssr Renard
Op de voorgaande studioplaten experimenteerde Barclay james Harvest er lustig op los met orkest. Ze hebben in die eerste jaren zelfs getourd met orkest. Maar het bracht geen geld op, de band hield er zelfs torenhoge schulden aan over. Reden voor het label Harvest om de band te droppen.

Gelukkig had Polydor wel oog voor de band, en hier zal de band dan ook een aantal jaren een veilig thuis hebben. Na het redelijke succes van Everyone is Everybody Else kwam dan deze livedubbelaar, opgenomen in Liverpool en London. Omdat er geen geld was voor een orkest, is dit een beetje dé Mellotron-plaat van de band. Woolly gaat helemaal los op dat instrument om de orkestpartijen te emuleren. Geweldig!

Toevallig werd deze plaat een succes en verkocht erg goed en werd daarmee hun eerste charting album. Eindelijk was de wereld klaar voor de band. Hierna zou de band alleen maar bekender en bekender en groter en groter worden. Maar dat is een ander verhaal.

Voor nu een mooie liveplaat met songs van Once Again, And Other Short Stories, Baby James Harvest en Everyone is Everybody Else. Geen nummers van het debuut hebben deze plaat gehaald.