Big Country - Come Up Screaming (2000)

Label: Track

1. Harvest Home (4:09)
  2. King of Emotion (4:42)
  3. Driving to Damascus (3:55)
  4. John Waynes Dream (4:54)
  5. The Storm (5:27)
  6. Where the Rose Is Sown (4:44)
  7. Come Back to Me (4:29)
  8. Somebody Else (4:05)
  9. Dive into Me (5:20)
  10. Look Away (4:17)
  11. You Dreamer (4:47)
  12. Your Spirit to Me (5:52)
  13. The President Slipped and Fell (3:01)
  14. Lost Patrol (5:12)
  15. 13 Valleys (5:18)
  16. Inwards (4:22)
  17. Wonderland (6:06)
  18. We're Not in Kansas (7:42)
  19. Porroh Man (6:42)
  20. Chance (6:33)
  21. In a Big Country (5:57)
  22. Fields of Fire (6:34)
Dit is zonder twijfel een van die CD's die ik zou meenemen als ik voor onbepaalde tijd op een onbewoond eiland zou mogen vertoeven…

De live registratie van de Final Fling afscheidstournee van Big Country in 2000, die hun reputatie als een van de beste live bands ter wereld meer dan waar maakt. Deze CD bevat een goed overzicht van het repertoire van deze unieke Schotse band, van hun debut "The Crossing" uit 1983 tot "Driving to Damascus" uit 1998. Voor wie Big Country nog niet kent (of alleen van "Chance" of "Look away"), of denkt dat ze na "The Seer" niks nuttigs meer hebben geproduceerd is dit een goede indicatie van hoe Big Country op z’n best klinkt - LIVE!

Enkele hoogtepunten:

- Het magnifieke gitaar & ebow intro van "The Storm"
- Het indringende "Come back to me" en "Your spirit to me"
- De overdonderende gitaarsolo's in "Wonderland" en "Porrohman"
- Het meezingende publiek tijdens "Chance"
- Het basloopje in "Where the rose is sown"
- De geimproviseerde gitaarsolo in "Fields of Fire" inclusief de melodie van de traditionele Schotse folksong "Wild Mountain Thyme (Will ye go lassie, go)"
- Het rockende "We’re not in Kansas" en "You Dreamer"

Genoeg om zwaar lyrisch van te worden!!!

avatar van murena68
Ik was bijna vergeten dat ik de 2 eerste platen nog in mijn platenkast had staan. Naar aanleiding van het stukje van Eucalypta heb ik ze de laatste weken intens beluisterd, twee schitterende albums.

Ik heb dan maar deze live cd aangeschaft, en hij is indrukwekkend.
Het geluid is messcherp, de groep speelt als een bende jonge honden die klaar staan om de wereld te veroveren.

Het speelplezier knalt werkelijk uit de luidsprekers. Er staan 22 nummers op, natuurlijk zijn ze niet allen even sterk, maar toch geen enkel zwak moment.

De cd eindigt met de woorden (Stuart naar het publiek) STAY ALIVE,
en dit na een zinderende eindfinale, ik kreeg er zowaar tranen in de ogen van.

Big Country forever

avatar van rkdev
Big Country zoals ze horen: stampend op de buhne !

avatar van TEQUILA SUNRISE
Een zinderend live album en zwanenzang van een unieke band.
De groep speelt of zijn leven ervan afhangt, beetje wrange omschrijving misschien wetende waar Stuart Adamson een jaar later toe besloot.
Alsof Stuart gewoon voorvoelde wat er met hem ging gebeuren, nog eenmaal alles uit de kast halen op het podium.
Vooral de nummers van hun debuutalbum worden door het publiek met een ongekend enthousiasme begroet.
De pompende bas van Butler, het fraaie gitaarwerk van Watson/Adamson en de energieke drumpartijen van Brzezicki, er is ons een unieke band ontvallen.
Het niveau is vanaf het begin al hoog maar de apotheose is voor mij toch wel vanaf Wonderland tot het geweldige slotnummer Fields Of Fire.
magistraal album.

avatar van Running On Empty
Deze CD wordt gepresenteerd als het laatste concert van Big Country maar een half jaar later hebben ze voor heel veel geld nog een urrtje gespeeld bij de Grand Prix van Maleisië. Natuurlijk werd deze show (ook op DVD) gepresenteerd als het officiële einde van Big Country. Dit is een show en opname waar de vonken vanaf vliegen. Ik was zelf bij de show in Glasgow Barrowlands aanwezig en voor zover ik weet konden ze voor deze CD alleen het laatste nummer Rockin' In The Free World niet gebruiken.

Overigens waren er alweer plannen bij Stuart om de band bij elkaar te halen en te gaan touren maar ook de stress daarvan heeft hem parten gespeeld.

Lees het volgende artikel: THE LAST DAYS OF STUART ADAMSON; Last month the Big Country star | Sunday Herald, The Newspaper | Find Articles at BNET - findarticles.com

Het Best Western Plaza Hotel in Honolulu is overigens een enorme dump.

Laten we deze prachtige plaat met een aantal heerlijke uitvoeringen van ook enkele oude nummers maar beschouwen als de zwanenzang. Een supershow die goed is vastgelegd op deze heerlijke CD.

PS. En wat klinkt het korte stukje Restless Natives middenin Wonderland ook geweldig op deze plaat.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Gisteren deze weer eens in zijn geheel gedraaid, heerlijk live album.
Wat mis ik Stuart Adamson zeg !!

avatar van Donder
Inderdaad schitterend, hun beste liveplaat die ik ken. Hoewel, hun oudjaarsconcert '83 is er intussen ook, ontdekte ik hier.