WHY? - Elephant Eyelash (2005)

Rock / Pop
Label: Anticon

1. Crushed Bones (3:30)
  2. Yo Yo Bye Bye (2:51)
  3. Rubber Traits (4:01)
  4. The Hoofs (1:57)
  5. Fall Saddles (2:43)
  6. Gemini (Birthday Song) (5:27)
  7. Waterfalls (2:50)
  8. Sanddollars (3:44)
  9. Speech Bubbles (2:57)
  10. Whispers into the Other (3:27)
  11. Act Five (3:20)
  12. Light Leaves (4:09)
Harco
in mijn ogen het beste album van 2005.

avatar van StuF
goed album ja. niet bepaald bekendheid geworven... jammer. leuke combinatie rap en rock.

aardig album, maar in de rescensies werd het vergeleken met neutral milk hotel op basis daarvan gekocht.
toch wel een beetje teleurgesteld want zo geweldig is het ook niet

avatar van Dark Yoghurt
Wat is Gemini (Birthday Song) een heerlijk nummer. Die man heeft een bijzondere stijl. Pop/rock met een beetje hiphop/rap. Zijn stijl staat me wel aan, alhoewel zijn teksten soms TE willekeurig zijn, wat ook weer leuk kan zijn imo

Dark Yoghurt schreef:
Wat is Gemini (Birthday Song) een heerlijk nummer.

Beste nummer op dit album.

Harco
Blijft toch wel een heel erg briljant album. Een betere opener dan Crushed Bones kun je je haast niet wensen. Was voorheen dan ook mijn favoriete nummer en begint nu ook weer omhoog te klimmen.

De twee nummers die hier al genoemd zijn zijn ook wel echt de uitschieters. Gemini weet met bijna willekeurig beeldend taalgebruik enorm veel emotie op te wekken, en dat is toch wat goede poëzie moet doen. Ik bedoel maar:

When I ask you to kiss my pulse,
you offer to start the shower.
I want a verb and you give me a noun
What do you dream up while I tongue you down?