Chief Kamachi & Juju Mob - Black Candles (2005)

Label: Eastern Conference

1. Word of Mob (0:41)
  2. Black Dawn (4:27)
  3. No Hard Feelings (3:54)
  4. This (5:04)
  5. Radios (4:14)
  6. No Chorus (5:00)
  7. Right! (4:20)
  8. Voodoo Doll (4:34)
  9. Never Walk Alone (4:29)
  10. Situation (3:34)
  11. Akbar (3:26)
  12. My Squad (4:30)
  13. Burning Candles (5:20)
  14. Angel Feathers (4:20)
Goed album, niet zo goed als Black Market Militia.

Black Of Dawn

avatar van P.O.W.
Zeker niet vergelijkbaar met Black Market Militia nee. Maar wel een zeer goed album, ik ben die hard Reef The Lost Cauze fan, deze is dus ook te vinden in mn cd rek.

Hypno
Ik vind het eigelijk wel beter dan Black Market dit album is echt goed Zit er aan te denken om het in m,n top 10 te zetten.

Hypno
Damn man Reef en Kamachi zijn echt twee top mc,s maar
Charon Don steelt hier toch echt de show die gast flowt echt de Sterren van de hemel ik raad ook aan z,n solo album te checken Dope shit zeg ik je.

avatar van Stapler
Situations is echt mooi man.
En No Chorus tof, verder moet ik het nog een paar keer luisteren, maar dit is alvast een goed album

avatar van MJ_DA_MAN
Zo'n plaat waarvan je denkt dat hij onmogelijk kan tegenvallen, maar toch doet ie dat, alhoewel het erger kon. De eerste deel van de plaat is niet goed genoeg en af en toe ondermaats; te trage beats voor deze MC's waardoor de heren ook niet goed tot hun recht komen. Kamachi heb ik nooit geweldig gevonden, Reef is altijd wel aardig, Statestore is minder en Charon Don is eigenlijk gewoon geweldig, maar dan moet hij wel de juiste beat hebben. Maar: het tweede deel maakt veel goed met veel betere producties waardoor ook de MC's fijner kunnen spitten. Ik had meer verwacht, maar een 3,5* is natuurlijk niet slecht. Ik denk dat als de heren nu weer een plaat uitbrengen hij stukken beter zal zijn.

avatar van Rhythm & Poetry
Een matig album, dat soms de voorspelbaarheid kent van de Jupiler Leauge. Producties met een standaard sample keus en soms wordt het zelfs wat kitscherig (Hold the Line sample kan echt niet). De rappers zijn wisselend qua niveau, maar alleen Reef weet een voldoende te scoren. De overige rappers blinken met name uit in het rappen van matige versen, met vaak matige flows.

Black Dawn vind ik zelf nog wel een aardig nummer, alhoewel ook deze track enige authenticiteit mist.

avatar van JLjuju
Vind het een dope album.
Black Dawn vind ik het beste nummer, maar ook Situation en Never Walk Alone vind ik dope.
Ook wat erg mindere nummers als My Squad en Right!.

avatar van MJ_DA_MAN
Rhythm & Poetry schreef:
Zoals ik al eerder zei zijn een aantal beats op deze plaat te traag, waardoor optimaal flowen ook niet mogelijk is. Als je Charon Don op The Curse hoort rappen van Snowgoons hoor je gewoon dat het een hele zieke MC is.

avatar van Rhythm & Poetry
Jammer dat ik hem beoordeel zoals hij op dit album klinkt. Ik ken namelijk ook hele gave versen van Chief, maar hier hoor ik ze helaas niet.

Harco
Reef en Charon Don bewijzen hier de rappers te zijn met de meeste vaardigheden, al komt het er bij Reef nog niet helemaal uit zoals op later werk. Kamachi en Statestore doen me niet zoveel; ze storen niet, maar ze weten ook niet te imponeren.

De producties zijn weinig vernieuwend en kunnen ook niet concurreren met vergelijkbare acts als Army of the Pharaohs en Jedi Mind Tricks.

Krappe voldoende.

avatar van He$$el_01
Geen heel hoogstaand album, maar sommige nummers zijn wel erg lekker. Vooral Black Dawn.