Sulphuric Saliva - No Opportunity in Standard Experiences (2005)

Frankrijk
Electronic
Label: Discordian

1. Bulldozer Poetry (3:35)
  2. Second Birth (6:56)
  3. Everything You Know Is Wrong (5:16)
  4. Flames Were Licking the Sky (2:38)
  5. Flames Were Licking the Sky [Communication Zero Remix] (4:42)
  6. Survivor (5:01)
  7. Condominion (5:10)
  8. Anger (5:16)
  9. Comatose Drift (4:35)
  10. Smash (4:22)
  11. Phoenix (6:02)
  12. Noise 2 Noise (5:44)
  13. A Moment Off (2:05)
  14. Cathartic Noise Absorption (8:22)
  15. Missing (3:59)
  16. Magnetic Fluids (6:03)
  17. Species Encounter 1 (6:25)
  18. The Offspring (3:14)
  19. Beyond (6:00)
  20. Aborted (4:56)
  21. Biomechanic Metempsychosis (8:36)
  22. Species Encounter 2 (5:41)
  23. K-os (4:39)
  24. Wreck (5:52)
  25. A Violent Love (4:47)
  26. Roy's Chimaera (4:48)
  27. T#1 (3:57)
avatar van Goodfella
Boeiende samples in crappy geluidskwaliteit op deze site onder 'catalog'. Ik zie net dat er nog een complete tweede cd bij hoort, maar dat pas ik morgen wel aan dan. Of iemand anders moet zich geroepen voelen.. het is voor nu wat laat

avatar van Onderhond
Ondertussen staat http://www.sulphuric-saliva.com/ ook weer online (met één nieuw nummertje te download). Ben erg benieuwd naar dit CDtje

Net die 3 nummers beluisterd van die site. De 1e 2 nummers (The Mistake & Trap) deden mij vrij weinig. Niet helemaal mijn straatje.

Maar nummer 3 (Survivor) blies mij hier bijna van mijn stoel af Ben erg benieuwd naar dit album.

Ik heb de 1e cd (nummer 1 t/m 15) beluisterd, en het is allemaal net wat makkelijker te verteren dan het oudere werk (dat krijgt mij maar niet te pakken). Het klinkt over het algemeen wat frisser en toegankelijker, en toch blijven de dikke vette beats en algehele sound behouden.

De cd blijft een hoog niveau aanhouden met eigenlijk geen enkele 'inzakker' ertussen. De tracks variëren van snoeiharde techno tot krachtige breakbeats die steeds maar harder en harder uit de speakers willen blazen. Naast de noise en bass wordt het geheel aangevuld met prachtige waves en melodieën die me hier en daar kippenvel bezorgden. Wat dat betreft is het perfect uitgebalanceerd.

Jammer dat ik de 2e cd nog niet ten hore heb gekregen (en dus nog niet kan stemmen), want cd1 is voor mij iig al een van dé cd's van dit jaar. Een prachtige ontdekking. Alhoewel, ontdekking. ik luisterde vroeger ook veel techno/industrial, maar dat is in de loop der jaren wat op de achtergrond geraakt. Deze blijft in ieder geval voorlopig in mijn 'cd-speler' zitten.

avatar van Onderhond
Wat CD 1 betreft, volop eens met Kepslock. Leusiau verliest z'n wilde haren, was ook op het vorig album reeds hoorbaar, maar er komt een zekere volwassen kwaliteit in de plaats. Echt een heerlijk sfeeralbumpje, aand de industrial/techno kant van het electronic gebeuren. Met als uitschieter Noise 2 Noise denk ik.

CD2 komt van z'n ambient side project Triatoma. Andere muziek, maar uiteindelijk toch in hetzelfde straatje. Hier ook eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de eerste CD. Niet wat je noemt hyperexperimenteel, maar het klinkt allemaal wel verdomd lekker en comfortabel. Zo'n "Missing" is meteen al een geniaal plaatje om de CD van start te gaan, veel slechter wordt het ook niet.

Minder power met elke nieuwe SS release, maar het wordt er niet echt slechter op (al blijft z'n eerste album wel buiten categorie vind ik). Erg knappe 138 minuten muziek dit. Consistent qua sfeer, geen moment vervelend. 4.5*

avatar van Onderhond
Nog een keertje doogeluisterd, en is toch echt wel een geweldige release. 2.5 uur pure kwaliteit.