Justus Köhncke - Was Ist Musik (2002)

Duitsland
Dance / Electronic
Label: Kompakt

1. Lucienne (5:20)
  2. Was Ist Musik (5:02)
  3. Übertragungen (4:31)
  4. Der Augenblick (4:03)
  5. Jet (5:15)
  6. Du Bist Nicht Allein (4:40)
  7. 2 After 909 (5:24)
  8. Illusion (4:22)
  9. Weil du Mich Verstehst (3:34)

met Dirk Von Lowtzow

10. So Weit Wie Noch Nie (6:11)
thejazzscène
Ik heb deze plaat nog niet gehoord enkel het nummer Was ist Musik. Niet erg speciale electronisch nummer. Wel knappe Vocals. Vocals die gebruikt worden in een enorm knappe remix van Wasserman op dit nummer. Achterliggende acidsounds zijn nooit ver weg.

thejazzscène
Die laatste track heb ik ook op plaat en ik denk dat die van Jürgen Paape is. En ik heb nog gelijk ook.

Ik weet het ook wel zeker. Leuk nummer. Ik ken hem van de DJ Kicks-plaat van Erlend Oye, waar het de opener is.

Maar dit is een mixalbum dus? Dan moeten eigenlijk de artiesten ook wel ingevuld worden.

thejazzscène
Ahja, juist daar staat dat ook op.
Nee het is geen mixalbum. Dat is raar. Köhncke heeft blijkbaar een aantal nummers die door andere artiesten zijn geschreven mee opgenomen in zijn cd'tje. Ik heb wel nog geen tijd gehad om de plaat uit de kast te halen om hem met dit nummer te vergelijken. Misschien dat het een andere 'uitvoering' is. Geen idee.

Volgens mij is het een cover.
Deze versie is in ieder geval van hem en niemand anders.

avatar van Gyzzz
2 After 909

Dat dreutelt maar door zonder zich ergens van aan te trekken. En hij verveelt ook nog eens nooit.

avatar van Gyzzz
Waaaaaaaah en dat laatste nummer is ook een regelrechte klassieker! Met name de oude Justus-platen worden hier op Mume voor zover ik ze ken echt volledig miskend... Hij slaat zo moeiteloos bruggen van repetetieve techno naar bijna schlageresque pop... Ik vind dat vrij geniaal. En allemaal zonder de opbouw ook maar een seconde uit het oog te verliezen.