The Aurora Project - Selling the Aggression (2013)

Label: Freia

1. Dualistic Consciousness (5:20)
  2. Turning of the Tide (5:18)
  3. Selling the Aggression (6:01)
  4. The Oil Supremacy (6:54)
  5. The Sense of Reality (6:54)
  6. Speeding Up the Time (4:04)
  7. Newtopia (9:09)
avatar van glenn53
Hele goed album van deze Nederlandse band, hulde

avatar van Ayreonfreak
Geweldig album van een niet bijster productieve band, waar veel pareltjes op staan. Hoewel ze niet uitblinken in uniciteit, is het gebodene echt van goede kwaliteit. Ectopia is een prachtige afsluiting van het album met een mooie opbouw en climax. Zanger Dennis Binnekade heeft een niet uitgesproken goede stem, maar kan met zijn capaciteiten toch boeien. Verder veel gitaarpartijen en onderhoudende muziek! Dikke vier punten.

avatar van The_CrY
Geweldig album en jammer dat ik het pas een jaar na uitgave ontdek, want anders had het zo in de top tien van mijn jaarlijst gekund. The Aurora Project. Ik dacht altijd dat ze zo'n dertien in een dozijn Nederlandse neoprogband waren, maar niets minder is waar. Deze band heeft catchiness voorop staan. Goede melodieën met doordachte uitwerking. Daarnaast klinkt het allemaal erg rustig en speelt gitarist Remco van den Berg ook alleen solo's wanneer ze echt iets toevoegen. Het kleurvolle, sferische maar ook zware landschap dat op Selling the Agression wordt neergezet is overzichtelijk, catchy, meeslepend en vakkundig. De ster is echter zanger Dennis Binnekade die het thema van het album perfect overbrengt met zijn heldere, wanhopige klank.

Het album heeft een boodschap over de wereld van vandaag die goed overkomt zonder dat het cheesy wordt. Echter muzikaal vliegen ze nergens uit de bocht. Geweldige uitvoering van eerder geplaveide wegen. Heb me laten vertellen door de gitarist dat ze nu al weer in de studio zitten en hopen op een opvolger dit jaar nog. Het zal me benieuwen.

avatar van Ayreonfreak
Na ruim twee en een halve jaar ononderbroken op mijn usb stick in de auto, daarbij ook veelvuldig draaien, verdient dit echt een half punt meer. Hoe vaak "skip" ik langs cd's op diezelfde usb stick en blijf dan toch weer vaak hangen bij "Selling The Agression" om vervolgens het hele album uit te luisteren, luid meezingend. Dan is het duidelijk dat dit meer verdient dan 4 punten. Heerlijke cd.

Hoedijk
Lees ik net in iOpages dat deze Katwijkse band morgen een nieuwe release heeft in De Boerderij. Dus toch maar eens luisteren naar Selling the Agression en wow, wat een album! Mee eens met The_CrY dat het in eerste instantie cliché prog lijkt, maar na een volledige luisterbeurt blijkt niets minder waar. Imo is Newtopia wel de kroon op dit Katwijkse meesterwerk. Jammer dat m'n agenda al gevuld is, anders was ik morgen zeker en vast naar Zoetermeer gereden.

avatar van jorro
De sfeer op dit album komt overeen met die op het debuut. Progrock van de stevige soort. En op dit album geen gesproken teksten tussen de nummers. Met Newtopia als prachtige afsluiter van een heel prettig album. Het beste van deze band tot nu tor,

avatar van Clownvis
Kende deze groep nog niet maar voor het eerst gehoord voor het concert van Galahad op zaterdag 7 juni in de Boerderij.
Klonk helemaal niet verkeerd dus na afloop een cd gekocht namelijk deze omdat die de hoogste notering heeft. Moest erg wennen aan de stem van de zanger maar de nummers klinken steeds beter. Lekkere stevige prog, prima zo op zijn tijd. Op dit moment 4 sterren.

Clownvis schreef:

World of Grey is zeker zo goed. Zeker als ik jouw voorkeurslijst bekijk.

avatar van Clownvis
Dan ga ik die ook eens luisteren, schijnt wat rustiger te zijn dan deze. Bedankt