menu

Sugababes - Taller in More Ways (2005)

mijn stem
3,29 (94)
94 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: Island

 1. Push the Button (3:38)
 2. Gotta Be You (3:40)
 3. Follow Me Home (3:58)
 4. Joy Division (3:50)
 5. Red Dress (3:39)
 6. Ugly (3:51)
 7. It Ain't Easy (3:06)
 8. Bruised (3:05)
 9. Obsession (3:52)
 10. Ace Reject (4:16)
 11. Better * (3:45)
 12. 2 Hearts (4:52)
 13. Now You're Gone (3:55)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 45:42 (49:27)
zoeken in:
avatar van Waste Management
Ik vind ''Gotta be You'' helemaal niet op ''Easy'' lijken.
''Gotta by You'' is een stevige R&B song en ''Easy'' is een Electro Pop song maar goed smaken verschillen he.

avatar van NewYorkCityLight
4,0
Ik vind het een matig album. Er staan goede nummers op (Ace Reject, Gotta Be You, Follow Me Home, Red Dress, Bruised) en slechte (Two Hearts, Now You're Gone, Joy Division) en de ergste 2 van de CD zijn wel de overgeproduceerde singles Push The Button en Ugly.

Dus matig album van de Sugababes, ik vind ze echt veel beter sinds Amelle erbij is gekomen, helaas de de grote meerderheid het hier niet mee eens.

avatar van Waste Management
NewYorkCityLight schreef:

Dus matig album van de Sugababes, ik vind ze echt veel beter sinds Amelle erbij is gekomen, helaas de de grote meerderheid het hier niet mee eens.
Ik ben het er wel mee eens.

avatar van NewYorkCityLight
4,0
Vind de CD nu wel beter. Two Hearts vind ik nu vooral een uitschieter.

Ugly en Obsession vind ik de slechtste nummers.

avatar van Emile93
4,5
Verreweg het beste album van de Sugababes, naar mijn mening. Vooral Gotta be you, Follow me home, Joy division en It ain't easy vind ik erg goed!!!!!!
Geweldige cd: zeker 5 sterren!!!!!

avatar van Emile93
4,5
Emile93 schreef:
Verreweg het beste album van de Sugababes, naar mijn mening. Vooral Gotta be you, Follow me home, Joy division en It ain't easy vind ik erg goed!!!!!!
Geweldige cd: zeker 5 sterren!!!!!


Dit moet ik ff bijstellen: ik vind het het nummer 3 album van de suga's: Change is het beste, daarna Catfights & Spotlights en daarna pas Taller in more ways!

avatar van Waste Management
''Ace Reject'' is een heerlijke zomer popnummer, ''Gotta Be You'' een fantastische R&B nummer en ''Push the Button'' vond ik eerst verschrikkelijk maar is toen gaan groeien. ''Taller in More Ways'' was 't hoogtepunt van de Sugababes. Van alle albums die ze hebben uitgebracht is deze echter de beste.

Favorieten:
01. Ace Reject
02. Gotta Be You
03. Ugly
04. Now You're Gone (staat op de re-release met Amelle) (Nummer heeft goed geholpen in de tijd van mijn moeilijke periode, 7 jaar geleden)
05. Push the Button

avatar van NewYorkCityLight
4,0
Sugababes – Taller in More Ways

Na een pauze van een jaar kwamen de Sugababes terug met de knaller ‘Push the Button’. Gladder en meer mainstream dan dat wij van zij gewend waren, maar nog steeds pakkend en onmiskenbaar Sugababes. Door radio’s en TV-zenders zo enorm veel gedraaid dat ik het jaren niet meer kon luchten of zien. Tegenwoordig kan ik dit nummer weer vrolijk opzetten, het is gewoon een geweldig popnummer. Bij elk album lijken ze een stukje eigenheid en eigenwijsheid in te leveren maar tot en met ‘Taller in More Ways’ bleef de kwaliteit van de muziek in ieder geval nog boven water. ‘Taller in More Ways’ werd eind oktober 2005 uitgebracht. Eind februari 2006 werd het heruitgebracht nadat Amelle de vervanger werd van Mutya.

Allereerst wil ik het hebben over het vreselijke ‘Ugly’. De olievlek in de discografie van de Sugababes. En tot overmaat van ramp is het uitgebracht op single. Tsja, men vond het blijkbaar een leuk idee om ‘Unpretty’ van TLC te jatten, wat ik ook een godsgruwelijk gedrocht vind. Er is een gerucht dat het uitbrengen van ‘Red Dress’ de laatste druppel zou zijn geweest voor Mutya, die een hekel aan dat nummer had. Echt onbegrijpelijk dat ‘Ugly’ haar dan niet over de streep heeft doen trekken.

Ik had veel, veel liever ‘Gotta Be You’ als tweede single gezien (en dan ‘Red Dress’ wel gewoon als derde single). Op ‘Gotta Be You’ zijn duidelijk de crunk invloeden te horen vanuit Amerika (het is net zo eentonig als bijvoorbeeld ‘Yeah’ van Usher). Desondanks één van mijn favoriete nummers van de Sugababes. Een bijzonder geslaagd experiment. ‘’I know it's not because of me. It ain’t me, I said ooh it’s gotta be you’’.

‘Bruised’ gaat ongetwijfeld over een gewelddadige relatie maar is toch erg luchtig geschreven zodat het nergens dramatisch wordt en dat het gewoon prima als up-tempo popnummer werkt. ‘’I wanna hurt you, like you’re hurting me... I bruise when you get close, feel my body choke, bitter last blows, in a war with you’’.

‘Better’ is een UK bonus track maar is ontzettend cheesy en stom. Het had wat dat betreft beter op het album ‘Change’ gepast (al wordt het daar ook nergens zo vreselijk als dit nummer). Blij dat deze niet op mijn CD staat. ‘Like the Weather’ is een leuke b-side van ‘Push the Button’ die juist wel op het album had moeten staan.

‘Ace Reject’ is een mooi nummer, over het algemeen ook een 'fan favourite', over een disfunctionele relatie en kent voor de Sugababes ook een aparte opbouw. Het refrein begint pas als het nummer al dik 2 minuten bezig is. ‘’When you say yes then I say no. When it turns hot we make it cold, but still something between us holds us together’’. Vooral Heidi’s deel vind ik goed uitgevoerd.

Het album eindigt met twee ballads, ‘2 Hearts’ en ‘Now You’re Gone’ (laatstgenoemde is alleen te vinden op de heruitgave uit 2006).

‘2 Hearts’ vind ik een goed nummer maar vooral ‘Now You’re Gone’ is bij mij als een bom ingeslagen. Iets wat een girlband eigenlijk niet zou kunnen of mogen doen. ‘’Who are you gonna run to? Where are you gonna hide? There’s so much you gotta undo... Tell me who’s gonna make it better when there’s so much going wrong?’’. Natuurlijk geschreven met ex-Sugababe Mutya in het achterhoofd maar voor mij herinnert het mij aan die tijd dat ik met mijn eigen seksualiteit in conflict was. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of Waste Management in zijn reactie hieronder op hetzelfde doelt.

NewYorkCityLight schreef:
en slechte (Now You're Gone)


Dit teruglezend kan ik me dan ook niet voorstellen dat ik dit ooit gezegd heb. Dit moet een slordigheid/typfout zijn geweest. Want als de muziek van de nieuwe Sugababes net zo zou zijn als ‘Now You’re Gone’ dan zou de toekomst veelbelovend zijn. Helaas pakte het bij het volgende album toch iets anders uit.

In mijn Sugababes albumrank zou ik ‘Taller in More Ways’ op de vierde plaats (van zes) zetten.

avatar van Waste Management
Nee dat helaas niet haha

En Mutya heeft niet aan ''Now You're Gone'' meegeschreven, juist door Keisha, Heidi en Amelle

avatar van NewYorkCityLight
4,0
Waste Management schreef:

En Mutya heeft niet aan ''Now You're Gone'' meegeschreven, juist door Keisha, Heidi en Amelle


Dat zei ik ook niet. Ik zei dat het nummer was geschreven met Mutya in het achterhoofd. Vooral de titel van het nummer is erg suggestief omdat Mutya net uit de groep was.


avatar van Waste Management
Nou ik dacht, laat ik eens een review over ‘’Taller in More Ways’’ 4e album van de Sugababes schrijven

01. Push the Button:
De eerste single van ‘t album. Toen ‘t nummer uitkwam vond ik ‘t een heel irritant nummer en werd ook te vaak gedraaid dat ik er gek van werd. Nu ‘t nummer 9 jaar oud is, kom ik er op terug dat ‘t echter een fijn nummer is. Las ook dat ‘t over Keisha gaat en ze neemt ook duidelijk de overhand op zich. De vocals van de meiden klinken goed. Een fantastisch Pop/Electro nummer, lekker aanstekelijk. En die videoclip, 3 dames in een lift wauw.

02. Gotta Be You:
Is een Pop/R&B nummer met Crunk invloeden (sowieso hou ik de laatste tijd van R&B + Hip-Hop). De versies van zowel met Mutya als met Amelle vind ik even goed + goede vocals, ook Heidi en Keisha hebben in ‘t nummer fantastische vocals. De intro vind ik heel leuk met dat ‘’Turn the lights down low’’, geweldig.

03. Follow Me Home:
De eerste ballad en 4de single van ‘’TIMW’’, een mooi nummer en is persoonlijk voor Mutya, aangezien ‘t over haar dochter Tahlia gaat. Mutya’s versie vind ik echter beter dan die met Amelle. Ook hier klinken de vocals van de Babes lekker (Mutya, Keisha en Heidi dan. ‘’FMH’’ had echter de 2de en laatste single met Mutya moeten zijn want dan was ‘t waarschijnlijk niet geflopt. Terwijl ‘t de laatste single was en in Juni 2006 is uitgebracht. ‘t is een Pop/R&B nummer met Electro en Soul invloeden. En de videoclip is prachtig met een sterk verhaal, ik had een keer gelezen dat Mutya niet blij was met ‘t verhaallijn die te zien is in de clip. Maar ja gebeurd is gebeurd.

04. Joy Division:
Een Pop/Rock nummer met Reggae invloeden. ‘t gaat over een affaire en de babes laten weten dat ze geen stukken vlees zijn waarmee gespeeld kan worden. Goede vocals van Heidi en Mutya en die stem van Keisha in haar middel 8 komt kinderlijk over, wat ik wel een minpuntje vind. Ook hier neemt Keisha de overhand. Meestal skip ik ‘t nummer maar verder leuk gedaan.

05. Red Dress:
De 3e en 1ste single met Amelle, leuk nummer en de videoclip is leuk gedaan. Zowel de versie met Mutya en die met Amelle vind ik goed. Je kan duidelijk horen vanwegen dat ‘t opnieuw is ingezongen dat de vocals van Heidi en Keisha ook een beetje anders klinken dan op de versie met Mutya. En NewYorkCityLight, ja ‘t is ook zo dat Mutya een hekel aan ‘’Red Dress’’ had. Verder een heerlijke dansbaar nummer.

06. Ugly:
De 2de en laatste single met Mutya. En de video is ook leuk gedaan en de tekst in ‘t nummer is een beetje persoonlijk voor mij. De coupletten van de Babes zijn fantastisch ook de refreinen. Couplet van Keisha is voor mij ‘t meest persoonlijks, ‘t zinnetje ‘’I grew Taller than them In More Ways’’. Uit dat zinnetje hebben ze ’t album ‘’Taller in More Ways’’ genoemd. Is een Akoestisch Pop nummer, heerlijk gewoon en oh ja: If I’m ugly than so are you (vind ik heel sterk overkomen).

07. It Ain’t Easy:
Is een Pop/Electro/Soul nummer, vind ik ‘t het slechtste nummer van ‘t album. Nummer skip ik heel vaak.

08. Bruised:
Gaat over een gewelddadige relatie. De Babes hebben hier in ook goede vocals. En ‘t nummer vind ik lekker meezingend vooral ‘t refrein en de middel 8 van Heidi. Fantastisch gewoon.

09. Obssesion:
Een cover van Animotion, vind ik eigenlijk veel beter dan die van de Babes, alhoewel mag hun versie er ook wezen. Ook de vocals van de meiden klinken lekker. Een Pop/Rock nummer met een New Wave sound. Fantastisch.

10. Ace Reject:
Mijn meest favorieten nummer van ‘t album en ook van vele fans en mag zich de klassieker van ‘t album noemen. Een Pop nummer met hele lichte dance invloeden en voelt ook zomers aan. Nummer gaat over een knipperlicht-relatie. En wat al eerder is gezegd dat ‘t refrein na zo’n dik 2 minuten pas te horen is. Middel 8 van Heidi is fantastisch wat NewYorkCityLight ook aangaf . Ook de lange coupletten van de andere Babes zijn goed. Een mooi nummer.

11. Better:
Een UK Bonus Track die ik heb staan op de 2 versies van ''TIMW''. Nummer doet mij denken aan een paar nummers van ‘t 5de album ‘’Change’’, zal daar ook niet misstaan omdat 't een zoete pop nummer is. Vocals van de Babes zijn goed en de middel 8 van Heidi is geweldig. Verder wel een aanhoorbaar nummer.

12. 2 Hearts:
De officiële afsluiter van ‘t album. Een Pop/R&B ballad met een geweldige outro, mooi mooi. De coupletten en refreinen zijn fantastisch, ook de vocals. Een prachtige afsluister.

13. Now You’re Gone:
Een nieuw toegevoegd nummer op de Re-release (deze reken ik hier gewoon bij) en is ’t enige originele nummer met Amelle op de CD. Is een ballad, ’t nummer was voor mij 7 jaar geleden heel persoonlijk, wat ik al eerder aangaf. De vocals zijn goed, coupletten van Heidi zijn geweldig, de bridge de middel 8 ook. Jammer dat Amelle weinig te horen is en natuurlijk neemt Keisha hier weer de overhand. Verder een mooi nummer.

Over de hele CD hebben de meiden fantastische stemmen, helemaal goed.
Mijn favorieten had ik al eerder aangeven en blijft zo.

avatar van Waste Management
Btw, ''Gotta Be You'' is een cover. Originele is van R&B-zangeres Camille Smith

avatar van dynamo d
3,5
Follow Me Home is inderdaad een erg fijn nummer, zoals hier boven ook wordt opgemerkt. Verder vind ik Ace Reject en Now You're Gone ook goede nummers. Beetje jammer dat verschillende Sugababes albums op het Europese continent ook niet de UK bonus tracks hebben. Altijd zoeken of je de completere versie hebt. Eigenlijk onzinnig van de platenmaatschappijen. Better staat bijvoorbeeld niet op de versie die in Nederland is uitgebracht maar wel op de Britse versie.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:31 uur

geplaatst: vandaag om 20:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.