Burial - Truant (2012)

Electronic
Label: Hyperdub

1. Truant (11:45)
  2. Rough Sleeper (13:47)
Er was in december wat te doen om deze release, maar inmiddels heeft het label aangegeven dat het een ep is. En dus kan hij er hier op.

Hyperdub | Burial: Untrue (HDBCD002)

Verder toch eigenlijk wel een teleurstellende release. Slecht is het niet, maar het valt wel een beetje in het niet bij Kindred. Enige ontwikkeling hoeven we van Burial ook niet te verwachten, blijkbaar.

avatar van VanDeGriend
Teleurstellend? Ik vind hem weer geweldig. Misschien niet beter dan Kindred maar echt heel veel doet het er niet voor onder. En wat mij betreft wel net wat beter dan Street Halo.

Lange nummmers met "plotwendingen". I just love it. En van mij mag Burial zijn sound zo vast houden. De man is haast een genre op zichzelf.

avatar van jassn
Truant vind ik wat te onsamenhangend maar is nog altijd heel degelijk , Rough Sleeper vind ik dan weer fantastisch.

avatar van Arrie
Ik vind hem ook nogal teleurstellend. Moet hem nog wel wat vaker luisteren, maar hij grijpt mij lang niet zo als Kindred. VanDeGriend heeft het over plotwendingen. Dit doet ie m.i. op deze release iets te vaak, waardoor de samenhang (zoals jassn al zegt) nogal verloren gaat.

avatar van VanDeGriend
Begrepen comment. Ik vind het juist wel cool. Vraag me wel af waarom het gebodene niet als zes kortere tracks is gelabeled. Had ook gekund en dan was de samenhang discussie allicht minder geweest? Het is ook weer niet zo dat het van metal naar hip-hop springt ofzo.

avatar van Gloeilamp
Ah Truant is terug! Ik heb deze EP nog niet beluisterd, maar dat ga ik zeker doen. Kindred blijft een fantastische EP.

avatar van Arrie
Nouja, het is ook zo dat ik er niet helemaal in kan komen doordat als ik er eenmaal inzit het weer op een ander stukje overgaat.

avatar van kobe bryant fan
Nu al bijna 10 keer gehoord, en mag zich zeker meten met Kindred.
Rough Sleeper is één van de beste Burial tracks.
Die sax met die vocal is echt goddelijk.
Ook Truant (die wat meer tijd nodig had) is geweldig.
Vooral die climax waarin hij zichzel sampelt (Wounder).

IJsbergsla
VanDeGriend schreef:

Helemaal mee eens.
Burial blijft onderscheidend met zijn donkere, grootstedelijke sound. En door die "plotwendingen" lijkt zo´n EPtje bijna op een heel album. Inmiddels raken ook steeds meer mensen in mijn omgeving onder de indruk van Burial.

Genius

avatar van jurado
De melodie-lijn (de strings) in Truant lijkt zo gesampled van Jan Hammer's Crocket's Theme.
Rough Sleeper is typisch Burialiaans goed. Schitterende track.
Denk wel dat beide tracks de helft korter hadden gekund

avatar van T.O.
Ja, weet niet of het Crockett's Theme is, dacht zelf aan West End Girls maar dat is het ook niet helemaal.

Een intrigerend werkje is het wel weer, ik begrijp ook nu waarom het aanvankelijk een 'mini album' werd genoemd. In feite zijn dit toch wel meer dan twee tracks. Erg fragmentarisch en dat is een minpuntje, omdat geen enkel gedeelte volledig de kans krijgt om te overtuigen. Afgezien van het begin van Rough Sleeper dan.

Leuk trouwens dat er een stuk of vier keer oude ravegeluiden in voorkomen, misschien wel gesampled. Bevestigt mijn idee iets meer van Burial als chroniqueur van 25 jaar UK scene

avatar van Timo-otje
Toch wel wat minder dan de Kindred EP. Truant is best aardig, niet meer dan dat. Rough Sleeper vind ik dan wel weer een geweldige track zoals (alleen) Burial die kan maken. Het typische Burial sfeertje is ook weer aanwezig, je herkent zijn nummers eigenlijk meteen.

Een leuk tussendoortje dit

avatar van perrospicados
Leuk tussendoortje is inderdaad een goede omschrijving. Je zou bijna wensen dat Burial eens in de studio wordt opgesloten en er pas weer uit mag als er witte rook verschijnt

jurado schreef:

Rough Sleeper is typisch Burialiaans goed.

Burialiaans, die houden we er in!

Ik vind dit echt tot het beste werk van Burial behoren. Misschien zelfs wel hét beste werk. Ik heb sinds de release nooit echt gesnapt dat mensen Truant een wat mindere track vonden. Keer op keer ben ik weer verbaasd wat voor stukjes muziek hierin verstopt zitten. Ik vind het ook verder prima dat hij alle gedeeltes uit beide tracks niet heeft uitgewerkt tot complete tracks. Mijn visie is dat dat wellicht een hoop van het mysterie zou wegnemen... Op deze manier voelt het voor mij alsof ik luister naar een stukje muziek, wat voor je gevoel eigenlijk door moet spelen, maar door een schok springt alles om je heen naar een compleet ander gedeelte. Terwijl ik niet lijk te verplaatsen, neemt Burial je mee naar diverse plekken, en ik wil er graag nog veel meer zien.

Ik geef niet snel 5*, maar dit...ik kan niet anders.

Ik Doe Moeilijk
ajvenema schreef:

Burialiaans, die houden we er in!
Burialesk ligt toch net wat beter in de mond. Hoewel de connotatie met burlesk dan misschien niet helemaal gewild is. Zo maar even een suggestie hoor...

avatar van kobe bryant fan
Is het de meest originele sample ooit of niet?!
Op 3:28 Rough Sleeper Sample

avatar van Mjuman
Have ears will recognize - tenzij 80's en Depeche Mode not your home turf is

Grappig dat ie er nu wel opstaat - destijds bij release mocht 't niet; gevolg: een lekkende Burial-discografie. Voortschrijden inzicht zullen we maar denken

Arbeidsdeskundige
Deze EP doet nauwelijks onder voor Kindred. Rough Sleeper is een ijzersterke track.