The Underachievers - Indigoism (2013)

Label: Brainfeeder

15. Leopard Shepard
  16. Root of All Evil
  17. Play Your Part
avatar van Dakduivel
Sterke (gratis) mixtape van dit door Flying Lotus ontdekte duo uit New York.

Gelukkig heeft Flying Lotus een goed oor voor talent want het is een vette tape geworden. Soms zijn de invloeden duidelijk hoorbaar (zoals de Clams Casino/A$AP Rocky invloeden op T.A.D.E.D) maar over het algemeen hoor je toch erg originele (en afwisselende!) producties. Daarnaast is de wisselwerking tussen de (bijzonder gretige) emcees is erg prettig om naar te luisteren en als je dat combineert met zulke producties zet je gewoon een bijzonder sterk project neer.

avatar van Sjaakspeare
Erg goede, vaak ook originele raps en zeer puike producties. Inderdaad een sterk project. Dit is voor het eerst in tijden dat ik nieuwe hiphop meer dan de moeite waard vind.

avatar van Holla
Mooie tape dit, Beastcoast!

avatar van kemm
Gold Soul Theory was al een van de sterkste hiphopnummers van vorig jaar en na de lange aankondiging is nu eindelijk ook de tape een bevestiging van hun talent! Straffe raps én eigenzinnige beats de hele rit door, deze jongens overtuigen daar waar namen als Odd Future of A$AP Rocky weleens te kort durven schieten.

avatar van Holla
Gold Soul Theory is inderdaad het mooie hoogtepunt! Andere nummers zijn ietwat minder naar mijn smaak maar halen nog een hoog niveau! Knaller van een tour als ze met Pro Era en Flatbush Zombies het land rond gaan

tuktak
Wordt daar op Root of all evil nou Ludovico Einaudi gesampled? Die gangsters zijn ook niet meer wat ze geweest zijn Overigens wel een zeer lekkere mixtape, echter, met name die tracks van mr Bristol(7,16,17) zijn behoorlijk overstuurd, beetje vreemd, gewoon de officiële download. Laat het maar het voordeel van de mixtapetwijfel zijn.

Improvision
Wat een helden dit.

avatar van Delars
True.

avatar van He$$el_01
Best een leuke mixtape dit. Ik vind vooral het overgrote gedeelte van de producties van een aardig niveau. De rappers klinken. zoals hierboven al aangegeven, erg hongerig. Ze steken veel energie in hun raps en rappen beide met een sterke flow wat het luisterplezier zeker ten goede komt. Ook is het leuk dat ze over het hele album redelijk wat afwisseling in hun flow hebben. Toch vind ik ze duidelijk beter op de wat agressievere nummers dan een nummer als Potion Number 25. Vooral de eerste rapper gaat dan een beetje mompelend rappen.

Zoals ik net zei zitten er een paar erg interessante beats tussen, maar zeker niet alle producties zijn van het gewenste niveau. Ik heb het gevoel dat ze nog een beetje hun sound aan het zoeken zijn, waardoor er soms een missertje tussen zit. Daarnaast zijn ze tekstueel zeker niet de minste, maar denk ik dat ze ook daar nog wat mee mee kunnen doen. Dat ze lekker kunnen freestylen laten ze bij vlagen namelijk wel degelijk zien.

Al met al een mixtape die bij vlagen een hoog niveau haalt maar dit door meerdere factoren niet het volle uur vol kan houden.

avatar van Silky & Smooth
Inderdaad, leuke mixtape. Grappig eigenlijk, want kwalitatief voelt dit als een volwaardig album, maar juist door het hoge niveau - wat helaas niet constant is - vallen de missertjes wat meer op waardoor ik weer een mixtape-gevoel krijg. Ze lijken nog wat zoekende naar, maar potentie is er absoluut. Lekkere producties waar veel stijlen in te horen zijn en de raps zijn ook vet! Het eerste nummer ( ) zet alleen een toon die niet meer geëvenaard wordt.

avatar van Sjaakspeare
Ik heb mijn stem maar verlaagd met een halve ster. Het niveau is over het geheel niet constant goed genoeg voor een 4,5. Daarnaast erger ik me zo nu en dan aan al die New Age-nonsens. Gouden zielen, indigokinderen, zesde zintuig, derde oog... Tja. Oké, het concept van het derde oog is in feite zeer boeiend. Maar ze laten het wel op een erg serieuze toon de revue passeren. Niks aansprekende mystiek. Nou ja, goed, al met al blijft het een heel vet project.

avatar van Holla
Heb deze tape weer eens weer geluisterd en ik zie een enorme potentie in deze 2 mannen. Ik kan al met al goed genieten van deze tape en zie nummers als Herb Shuttles, Gold Soul Theory en Philantropist als toppers van het jaar. Onverwachts toch een leuk duo gevonden

avatar van Chrispy
'The Mahdi' is een nummer dat ik waarschijnlijk elke zomer tot aan mijn dood er weer bij zal pakken.

avatar van Dakduivel
Jij snapt het.