The Fall - Fall Heads Roll (2005)

Label: Slogan

1. Ride Away (5:01)
  2. Pacifying Joint (3:46)
  3. What About Us (5:51)
  4. Midnight Aspen (3:13)
  5. Assume (4:08)
  6. Midnight Aspen Reprise (1:53)
  7. Blindness (7:24)
  8. I Can Hear the Grass Grow (2:51)
  9. Bo Demmick (4:15)
  10. Youwanner (5:02)
  11. Clasp Hands (2:45)
  12. Early Days of Channel Fuhrer (3:48)
  13. Breaking the Rules (2:26)
  14. Trust in Me (3:34)
tondeman
Blindness

toch, wat ik zo jammer vind aan the fall is dat ze geweldige platen afwisselen met absolute liedjes.

duivvv
the fall
wat kan je er nog meer over zeggen

dit is tijdloze pokkeherrie op z'n best
lang leve mark e smith

avatar van Cygnus
Wie denkt dat The Fall's hoogtepunt in de jaren '80 lag moet deze plaat toch echt eens gaan luisteren. De term tijdloze pokkeherrie, die hierboven gebezigd wordt, dekt de lading redelijk, maar het is wel tijdloze pokkeherrie zoals alleen Mark E. Smith die kan maken.

**** dat zijn er vier

avatar van Omsk
En hier in 2005 nog eens een hele goeie Fall-plaat met Blindness als voortreffelijke uitschieter. The Fall moet gesubsidieerd worden door de Engelse overheid, en in het lespakket van de basisscolen worden opgenomen.

avatar van Toon1
Wow dit is een aangename verrassing . Ik dacht inderdaad dat de beste platen van The Fall uit de jaren '80 kwamen, maar deze moet er eigenlijk niet voor onderdoen.

Vier sterren, maar wel vier dikke en binnekort 4.5 denk ik .

Omsk schreef:

Jij zegt het

avatar van itchy
Wat is Breaking the Rules een leuk liedje (en beginselverklaring!)!

avatar van LucM
Ik heb mij nog eens gewaagd aan een album van the Fall. Compositorisch zijn de nummers over het algemeen niet slecht en instrumentaal zit het wel goed in elkaar met prima bas, maar echt raken kan het mij niet wegens niet melodieus genoeg en soms te repetitief . Dat heeft veel te maken met de monotone, zeg maar a-melodieuze vocalen van Mark E. Smith die ik gewoon vervelend vind. Ik denk dat dit ook de reden is waarom the Fall na 30 jaar zijn cultstatus nog altijd niet is ontstegen, en ik vrees dat the Fall nooit mijn ding zal worden, ik verkies meer melodieuze rock dan 'pokkeherrie' (zoals duivvv en Cygnus het noemen).
Het openingsnummer "Ride Away" en de laatste 3 tracks vind ik de beste hierop, de cover "I Can Hear the Grass Grow" van the Move daarentegen vind ik overbodig en kan niet tippen aan het origineel.

Bijzonder fijne recht voor je raap Fall plaat.'

Blindness

avatar van Paap_Floyd
LucM heeft geen versie met Blindness erop beluisterd?

Makkelijk gezecht, the Fall is monotoon, is gewoon bullshit. Luister ;s naar Aspen, dan naar trust in me en naar what about us? Net zo monotoon als bv Radiohead. Je kunt natuurlijk ook zeggen dat Tom York ook een monotone zanger is wat natuurlijk ook wel een beetje zo is

avatar van Chronos85
Mwah, dat laatste klopt maar gedeeltelijk. Hij gebruikt zijn stem tegenwoordig relatief monotoon. Maar als je naar albums als The Bends en Ok Computer luistert zie je enorme toonverschillen (My Iron Lung, Sulk, Paranoid Android enz...). Mark E Smith heeft het monotone tot een kunst verheven, waar op zich weinig mis mee is.

Misterfool
Ik ben geen groot fan van The Fall, maar ik vind Blindness wel een erg leuk nummer
Erg gaaf ritme; blijft erg goed hangen. De praatzang van E smith voegt zowaar wat toe.

avatar van itchy
Blindness is een stoomwals.

zalwelnikszijn!
Voor iedereen: iemand van het internet heeft de vijf versies van Blindness (ja, blijkbaar zijn er vijf) achter elkaar gezet. Half uurtje Blindness \m/

avatar van dix
dix
Deze dag kan niet meer kapot

zalwelnikszijn!