Alex Roeka - Schemerdrift (2004)

Rock / Blues
Label: Raaf

1. Vliegen door de Mist (4:04)
  2. Miranda I (3:31)
  3. Dansen met Barbaren (3:20)
  4. Vuur en IJs (5:04)
  5. Modderland (4:12)
  6. Dat Vieze Lijpe Kastje (3:06)
  7. Miranda II (2:57)
  8. Stad van de Vreemden (3:00)
  9. Er Is Geen Later Meer (3:45)
  10. Het Licht van Broeder Jozef (5:22)
  11. Het Carnaval der Doden in de Hel (6:08)
  12. Alleen Maar Dit Moment (3:54)
Als je lijstjes maakt dan ook met Nederlandse muziek. Dan ben je met Alex Roeka goed uit. Het betere nederlands talige werk. Doorleefde muziek.

avatar van Bartjeking
Dit is inderdaad een pracht van een plaat. Alex Roeka is een van de betere tekstschrijvers die ons landje rijk is, maar is op de een of andere manier nooit helemaal bij het grote publiek bekend geworden.

Ik kan in ieder geval ontzettend genieten van zijn bij tijd en wijle duistere teksten vol verdoemenis. Maar over de mooie dingen van het leven zoals de liefde heeft hij ook een paar fantastische songs gemaakt. Deze plaat krijg 4* en het is nog niet eens zijn beste vind ik. Hadeskade en zijn nieuwste: Beet van de Liefde overtreffen dit album.

avatar van popstranger
Ben het oeuvre van Roeka aan het ontdekken, sterke teksten die zich afspelen in donkere stegen en kroegen. Een karakterstem die de muziek nog extra bite geeft en dus meer doorleefd maakt. De muziek van deze man is een ware ontdekking...

avatar van LucM
Voordien nooit van gehoord, dit album op goed geluk beluisterd en het valt goed mee. Doorleefde zang, sterke teksten, functionele begeleiding. En ik zal beslist nog meer albums van deze man beluisteren of zelfs aanschaffen.
Waarom krijgt deze artiest in Nederland nauwelijks aandacht (maar wel bv. Kane of Marco Borsato)? Zijn ze in Nederland blind voor goede muziek van eigen bodem?

avatar van Chet
Een paar weken geleden dacht ik nog: ik ga op MM berichtjes plaatsen bij de Alex Roeka albums die ik zelf in de kast heb staan.
Nog niet aan toegekomen en heb momenteel te weinig gelegenheid.

Volg de man al jaren en heb hem, in kleine zaaltjes, ook wel live gezien. Intrigerende vent met vaak bijzondere teksten. Favoriete Nederlandstalige zanger van Huub van der Lubbe (heb ik Huub ooit bij dwdd horen zeggen)